This site has been archived on 2013
23/07/2013

Kruimelpad

What's new?

Did you know that 2013 is the European Year of Citizens? Read more ...

 
Wat eten we vandaag?

Je ouders kregen waarschijnlijk te horen: “We eten wat de pot schaft.” Maar tegenwoordig is er zoveel te kiezen en is het de vraag hoe je uit die overvloed een gezonde keuze kunt maken.

Naar schatting 1 op de 5 kinderen van 4 tot 14 jaar in Nederland heeft overgewicht. Overgewicht kan de oorzaak zijn van chronische ziekten als diabetes, hartkwalen en kanker. Ze zeggen wel eens dat je bent wat je eet en ook al is het niet zo dat goede voeding genezend werkt, het helpt je wel om deze problemen te voorkomen… Wat we eten heeft veel invloed op ons leven: in Europa hebben zes van de zeven grootste risicofactoren die voortijdig overlijden veroorzaken te maken met ons eet-, drink-, en bewegingspatroon.

Het beste recept

Een evenwichtig voedingspatroon in combinatie met geregeld bewegen is het beste recept voor een gezond leven. Dat weten we natuurlijk allemaal wel, maar omdat we het zo druk hebben is het punt vaak dat we gewoon geen zin hebben om fatsoenlijk te koken of te gaan hardlopen. Het gaat om de keuzes die we maken.

Stof tot nadenken

Met een gezonde levensstijl voel je je beter – je voelt je energieker en je zit beter in je vel. Dit zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  • Sla geen maaltijden over
  • Eet veel groente en fruit
  • Drink voldoende water
  • Gebruik geen snoep en frisdrank
  • Eet weinig vet eten
  • Beweeg geregeld
Did you know?
According to the United Nations, there are more people in the world who are overweight than who are malnourished.

Wil je meer weten: