This site has been archived on 2013
23/07/2013

What's new?

Did you know that 2013 is the European Year of Citizens? Read more ...

 
Vad krävs för att bygga Europas framtid?

Europas framtida framgångar vilar hos våra forskares och företagares nytänkande och kreativitet. De är drivkraften bakom informations- och kommunikationstekniska (IKT) framsteg, men det är också de som drar nytta av dem.

Vad krävs för att bygga Europas framtid?

Har du någonsin funderat på att uppfinna en maskin som kan rädda tusentals liv eller hjälpa oss resa på nya sätt? Har du någonsin drömt om att driva en egen verksamhet eller att ändra på hur något fungerar i vår värld? Då kanske forskning och innovation är något för dig!

Europa saknar folk som är utbildade inom IKT. Dörrarna står öppna – kanske är detta din chans att göra skillnad!

Var är alla tjejnördar?

Stereotypen är fortfarande att alla experter som sitter fördjupade i rader av koder eller med att koppla datornätverk är män – och det förstärker bara bilden av att IKT-yrken är tråkiga och alldeles för tekniska för kvinnor. Men några av de bästa nördarna är faktiskt kvinnor!

Vill du veta hur det är att arbeta på ett ledande teknikföretag? EU erbjuder nu unga kvinnor en chans att få följa med en kvinnlig förebild under en dag. Läs mer på Women Entrepreneurs.

Martha

Martha Lane Fox

Martha studerade historia på universitetet och började sedan arbeta på ett IKT-företag i London. När hon var 25 år startade hon en rese- och presentbutik på nätet som blev en förebild under interneteran. Idag ses Martha som Storbritanniens ”digitala mästare” – hon är av den åsikten att vi har det som bäst när alla är uppkopplade på nätet och för en kampanj med målet att uppnå just det.