This site has been archived on 2013
23/07/2013

Navigointipolku

What's new?

Did you know that 2013 is the European Year of Citizens? Read more ...

 
Mitä on ruoaksi?

”Sitä syödään, mitä on tarjolla”, vanhemmillesikin luultavasti sanottiin. Nykyään valinnanvaraa on jopa liikaa. Kysymys kuuluukin, miten voimme tehdä terveytemme kannalta parhaimmat valinnat, kun ruokaa on saatavilla yllin kyllin ja edulliseen hintaan.

The best recipe

Suomalaisista nuorista 15–20 % arvioidaan olevan ylipainoisia. Ylipaino voi aiheuttaa kroonisia tauteja, kuten diabetesta, sydänsairauksia ja syöpää. ”Olet mitä syöt”, kuuluu sanonta, ja vaikka terveellinen ravinto ei välttämättä parannakaan, sillä on merkittävä tehtävä näiden ongelmien ehkäisemisessä. Sillä, mitä syömme, on olennainen vaikutus elämäämme: Euroopassa kuusi seitsemästä merkittävimmästä ennenaikaiseen kuolemaan johtavasta riskitekijästä liittyy siihen, miten syömme, juomme ja liikumme.

Paras resepti

Tasapainoinen ruokavalio yhdistettynä säännölliseen liikuntaan on paras terveellisen elämän resepti. Sen me kaikki tiedämme, mutta koska aikamme on riitettävä yhä useampaan asiaan, ongelma on usein siinä, ettemme jaksa laittaa kunnon ateriaa tai lähteä lenkille. Kyse on omista valinnoistamme.

Hengenravintoa

Terveelliset elämäntavat saavat sinut voimaan paremmin, olemaan energisempi ja pitävät sinut paremmalla tuulella. Tässä muutamia vinkkejä alkuun:

  • Älä jätä aterioita väliin
  • Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia
  • Juo runsaasti vettä
  • Vältä makeisia ja virvoitusjuomia
  • Syö rasvaisia ruokia kohtuudella
  • Liiku säännöllisesti
Tiesitkö?
YK:n mukaan maailmassa on enemmän ylipainoisia kuin aliravittuja ihmisiä.

Lisätietoa: