This site has been archived on 2013
23/07/2013

Sti

What's new?

Did you know that 2013 is the European Year of Citizens? Read more ...

 
Hvad skal vi spise?

‘Vi spiser det, der er sat på bordet’. Det fik dine forældre sikkert at vide. I dag har vi derimod rigtig mange valg, og spørgsmålet er, hvordan vi vælger det, der er sundest, når der er masser af mad.

Hvad skal vi spise?

Ca. 27 % af de unge i Danmark menes at være overvægtige. Overvægt kan medføre kroniske sygdomme som sukkersyge, hjertesygdomme og kræft. Man siger, at vi er, hvad vi spiser. Og selv om sunde spisevaner ikke nødvendigvis er den eneste løsning, så er spisevanerne vigtige i forhold til at forebygge sundhedsproblemer… Det vi spiser har en afgørende betydning for vores liv: I Europa kan seks ud af de syv største risikofaktorer, der fører til for tidlig død relateres til, hvordan vi spiser, drikker, og hvor meget motion vi får.

Den bedste opskrift

Sunde spisevaner er kombineret med regelmæssig motion den bedste opskrift på et sundt liv. Vi ved det alle sammen, men med de større krav der stilles til os i dag er problemet ofte, at vi ikke kan finde tid til at lave et ordentligt måltid mad eller at løbe en tur. Det handler alt sammen om vi træffer et valg.

Stof til eftertanke

Med en sund livsstil får du det bedre. Du vil få mere energi og opleve, at du bliver i bedre humør. Her er nogle tips til, hvordan du kommer i gang:

  • Spring ikke måltider over
  • Spis masser af frugt og grønt
  • Drik masser af vand
  • Undgå slik og sodavand
  • Hold igen med fede fødevarer
  • Få regelmæssig motion
Vidste du?
Ifølge FN er der flere overvægtige mennesker i verden, end der er underernærede.

Læs mere: