Căi de soluţionare extrajudiciară la dispoziţia consumatorilor europeni

Alte organisme care vă pot ajuta

Centrele europene pentru consumatori contribuie la soluţionarea plângerilor adresate de cetăţeni din UE* (sau de consumatori cu reşedinţa legală în UE*), care au o problemă cu un comerciant cu sediul în altă ţară a Uniunii*.
Dacă persoana care înaintează plângerea şi comerciantul care face obiectul acesteia provin din aceeaşi ţară, se pot găsi soluţii la nivel naţional.

* sau Islanda, Norvegia

Organizaţii ale consumatorilor şi autorităţi naţionale

În funcţie de ţara din care proveniţi, plângerea îndreptată împotriva unui comerciant naţional poate fi procesată de o organizaţie naţională a consumatorilor, de o autoritate naţională (de ex. autoritatea pentru protecţia consumatorilor) sau de o autoritate regională (de ex. o cameră de recurs).

În ţările UE există peste 700 de organisme care se ocupă de reclamaţiile consumatorilor.

Centrul european pentru consumatori nu se poate implica în soluţionarea unui caz intern, dar vă poate îndruma către organismul abilitat.

Site-ul Comisiei Europene conţine o secţiune dedicată organizaţiilor naţionale pentru protecţia consumatorilor (disponibilă doar în engleză pentru anumite ţări), care vă poate oferi, de asemenea, informaţii utile.

Soluţionarea extrajudiciară a litigiilor

Dacă nu ajungeţi la un acord cu comerciantul dar nici nu doriţi să vă adresaţi justiţiei, puteţi folosi căile extrajudiciare de mediere a conflictelor (căile alternative de soluţionare a litigiilor).

Aceste sisteme fac apel la un arbitru, mediator sau ombudsman care poate contribui la soluţionarea litigiilor.

Mecanismul alternativ prezintă mai multe avantaje decât înaintarea unei acţiuni în instanţă, deoarece este mai ieftin, mai rapid şi mai informal.

Căile alternative de soluţionare funcţionează diferit de la o ţară la alta:

  • deciziile luate pot fi sau nu obligatorii pentru comerciant şi consumator
  • în unele ţări, se aplică doar în anumite sectoare (de ex. servicii financiare, furnizarea de energie, servicii de construcţii, servicii medicale)
  • unele sunt gratuite, pentru altele trebuie să plătiţi o taxă dar, în orice caz, sunt mult mai ieftine decât o acţiune în instanţă.

Centrul european pentru consumatori nu se poate implica în soluţionarea unui caz intern, dar vă poate oferi on-line informaţii cu privire la mecanismul naţional de soluţionare adecvat pentru dumneavoastră.

Consultaţi şi secţiunea dedicată mecanismelor naţionale de soluţionare a conflictelor.

Can ECC-Net help me?

  • Holiday did not go as planned?
  • Goods never arrived?
  • What are my EU consumer rights?
  • Who to complain to?
Check in a few easy steps if ECC-Net can help you with your problem.
Go to the next step
Înapoi
De la început