ECC-Net: Normele UE privind folosirea bunurilor în regim timeshare, inclusiv dreptul de anulare a contractelor

Timeshare şi cluburi de vacanţă

Posibilitatea de a folosi un bun în regim timeshare sau înscrierea într-un club de vacanţă poate fi un angajament financiar pe mai multe luni sau chiar pe mai mulţi ani: trebuie să luaţi în calcul taxele, facturile, costurile de asigurare şi de transport. Centrele europene pentru consumatori vă oferă informaţii privind noile norme UE în materie de timeshare, inclusiv dreptul de a anula contractul sau de a vă răzgândi în privinţa lui.

Informaţii utile cu privire la timeshare, de la Centrele europene pentru consumatori

Bazându-se pe experienţa dobândită în timp, Centrele europene pentru consumatori le oferă câteva sfaturi persoanelor interesate de regimul timeshare.

1. Atenţie la vânzările agresive

Contractele de timeshare şi înscrierile în cluburi de vancanţă sunt de multe ori promovate prin folosirea unor tehnici agresive (multe dintre acestea fiind ilegale în UE). De exemplu, turiştilor li se oferă bilete de răzuit care le promit invariabil un premiu. Însă, pentru a intra în posesia premiului, li se spune că trebuie să meargă la o prezentare comercială, unde sunt supuşi unor presiuni pentru a accepta semnarea pe loc a unui contract de timeshare. Fiţi precauţi într-o astfel de situaţie!

2. Atenţie la ofertele de recomercializare a contractelor de timeshare

Unele companii s-ar pot oferi să găsească un alt cumpărător pentru contractul dumneavoastră de timeshare contra unui comision plătit în avans. Odată plătit acest comision, vânzările rareori mai au loc. Dacă acest lucru se întâmplă totuşi, preţul de vânzare de-abia acoperă valoarea comisionului.

Comercianţii de contracte de timeshare ar putea să încerce să vă convingă să cumpăraţi o altă proprietate în acest regim, promiţându-vă că se ocupă de vânzarea proprietăţii deţinute în prezent. De multe ori, aceste vânzări nu au loc, iar dumneavoastră aţi putea rămâne cu două contracte de timeshare!

3. Anularea contractelor pentru cluburi de vacanţă

Dacă aţi devenit membru al unui club de vancanţă şi doriţi să anulaţi înscrierea, verificaţi cu atenţie termenii contractului şi solicitaţi imediat rezilierea acestuia.

Dacă aveţi îndoieli cu privire la aplicabilitatea noii perioade de „reflecţie” de 14 zile în care puteţi anula contractul, cereţi informaţii de la Centrul european pentru consumatori..

Ce tip de ajutor au oferit Centrele

Clauze abuzive in contractul de timeshare: Consumator roman / Comerciant portughez

Dna. L.B., consumator roman, a incheiat un contract de timeshare cu un comerciant portughez.

Mai mult

Inselatorie privind timeshare: Consumator roman / Comerciant spaniol

Dl. G.P., consumator roman, a incheiat un contract de timeshare cu un comerciant spaniol, platind o suma de 4300 EUR.

Mai mult