ECC-net: EU-regler om timeshare og rejseklubber, herunder om ophævelse af kontrakter

Timeshare og rejseklubber

Timeshare eller medlemskab af en rejseklub kan være en økonomisk forpligtelse i mange måneder eller år. Du skal både tænke på udgifter til skatter og regninger samt til forsikringer og transport. De europæiske forbrugercentre kan rådgive dig om de nye EU-regler for timeshare og rejseklubber, herunder om ophævelse af kontrakter (fortrydelsesret).

Gode tip om timeshare fra de europæiske forbrugercentre

Disse tip er blevet udarbejdet på baggrund af centrenes erfaring med at rådgive og hjælpe købere af timeshare.

1. Vær opmærksom på aggressive salgsformer

Timeshare og rejseklubber sælges ofte ved hjælp af aggressive salgsteknikker (hvoraf mange er ulovlige i EU). For eksempel kan feriegæster blive tilbudt et skrabelod med sikker gevinst. Men for at modtage gevinsten lokkes de til salgspræsentationer og presses til at skrive under på en timesharekontrakt på stedet. Vær særdeles opmærksom!

2. Vær forsigtig med videresalg af timeshare

Nogle timesharevirksomheder tilbyder at videresælge din timeshare mod et forudbetalt gebyr. Efter gebyret er betalt, finder salget sjældent sted, og hvis det gør, er det ofte til en salgspris, der knap nok dækker gebyret.

Nogle timesharesælgere kan også forsøge at overtale dig til at købe en anden ejendom og sørge for salget af din nuværende ejendom. Dette salg bliver ofte ikke til noget, og du står tilbage med to timeshare!

3. Rejseklubber: ophævelse af kontrakten

Hvis du allerede har meldt dig ind i en rejseklub og ønsker at fortryde, skal du undersøge betingelserne i din kontrakt nøje og bede om at hæve kontrakten øjeblikkeligt.

Hvis du ikke er sikker på, om du er omfattet af den nye frist for at hæve en kontrakt (fortrydelsesret) på 14 dage, kan du få rådgivning hos dit europæiske forbrugercenter.

Sådan har centrene hjulpet andre

Afbestilling af en pakkerejse: Dansk forbruger / tysk rejseselskab

Peter havde kigget på pakkerejser på nettet, og da han boede tæt på den tyske grænse, gav det god mening også at undersøge rejser med afgang fra Tyskland.

Læs mere