Europeiska konsumentcentrum: semestertips om paketresor

Paketresor – vilka EU-rättigheter har du?

EU:s direktiv om paketresor ger dig många rättigheter när du bokar en paketresa. De europeiska konsumentcentrumen ger dig information om dessa rättigheter och gratis hjälp om du har problem med en researrangör eller resebyrå i ett annat EU-land, Island eller Norge.

Problem med semesterresan – vad ska jag göra?

Kontakta arrangören så fort som möjligt. Du ska ha fått kontaktuppgifterna i förväg.

Beroende på ditt land kan resebyrån där du köpte resan vara den första kontaktpunkten. I vissa länder måste man lämna in sitt klagomål inom en viss tid. Om du är osäker på vad som gäller kan du få mer råd på nätet av ditt europeiska konsumentcentrum.

Om du inte fått något svar på ditt klagomål eller är missnöjd med svaret kanske ditt europeiska konsumentcentrum kan hjälpa dig.

Ditt europeiska konsumentcentrum kan

ge mer detaljerad rådgivning på nätet om dina rättigheter vid paketresor: i EU-reglerna finns en rad minimirättigheter och vissa länder har strängare regler

ge dig råd och hjälpa dig att hitta en lösning på ditt klagomål om arrangören eller resebyrån finns i ett annat EU-land*

ge dig råd om hur du kan gå vidare, t.ex. med tvistlösning utanför domstol

* och Island och Norge

Så har centrumen hjälpt andra

Ersättning för en dubbelt betald paketresa: Svensk konsument/ Dansk researrangör

Konsumenten köpte en paketresa till Antalya för sin son. Han betalade först genom sin internetbank, men det godkändes inte. Han försökte då att betala en andra gång genom en representant i Sverige.

Läs mer

Kompensation för dåligt utfört arrangemang: Svensk konsument/ Italiensk researrangör

Konsumenten hade bokat en golfsemester i Italien vid Gardasjön. I paketresan ingick boende, greenfee på golfbanor och lunch vid golfklubben. Den bokade dagen fick konsumenten dock varken spela golf eller äta lunch. Hon reklamerade den felaktiga bokningen på plats och lovades att få kompensation.

Läs mer