Centrele europene pentru consumatori: informaţii privind pachetele de servicii turistice

Pachete de servicii turistice: informaţii privind drepturile consumatorilor europeni

Directiva UE privind pachetele de servicii turistice enunţă drepturile de care beneficiaţi când faceţi rezervări pentru vacanţă. Centrele europene pentru consumatori vă oferă informaţii cu privire la aceste drepturi şi vă ajută să găsiţi soluţii dacă aveţi probleme cu un operator sau cu o agenţie de turism din altă ţară a UE, din Islanda sau Norvegia.

Am avut probleme pe durata vacanţei: Ce pot face?

Contactaţi organizatorul cât mai repede posibil. Ar trebui să dispuneţi de datele de contact ale reprezentanţei locale.

În funcţie de ţara din care proveniţi, agenţia de voiaj de la care aţi cumpărat pachetul de servicii turistice ar putea fi şi primul punct de contact. În unele ţări trebuie să respectaţi anumite termene limită dacă doriţi să depuneţi o plângere. Dacă aveţi îndoieli, contactaţi Centrul european pentru consumatori.

Dacă nu primiţi răspuns sau dacă răspunsul primit nu vi se pare satisfăcător, solicitaţi sprijinul Centrului european pentru consumatori.

Centrul european pentru consumatori poate:

să vă furnizeze on-line mai multe informaţii privind drepturile în materie de pachete de servicii turistice: anumite drepturi minime sunt garantate la nivel european, iar unele ţări ar putea avea reguli mai stricte

să se ocupe de cazul dumneavoastră şi să vă ajute să soluţionaţi plângerea pe cale amiabilă, dacă organizatorul (operatorul turistic) sau agenţia de voiaj are sediul în altă ţară a UE*

să vă consilieze cu privire la calea de urmat, propunându-vă, de exemplu, o modalitate extrajudiciară de soluţionare.

* sau Islanda, Norvegia

Ce tip de ajutor au oferit Centrele

Rambursare pret platit pentru rezervarea unui pachet de servicii turistice: Consumator roman / Agentie de turism greaca

Dna. N.O., consumator roman, a rezervat online un pachet de servicii incluzand mai multe nopti de cazare si servicii de alimentatie.

Mai mult

Compensatie pentru nerespectarea conditiilor din contractul de servicii turistice: Consumator roman / Agentie de tursm bulgara

Dl. V.I., consumator roman, a achizitionat un pachet de servicii turistice, la un hotel de 4 stele, de la o agentie de turism din Bulgaria.

Mai mult