European Commission

European Consumer Centres: holiday advice on package travel

Pakketreizen: advies over uw rechten bij reizen in de EU

Dankzij de EU-richtlijn over pakketreizen heeft u bepaalde rechten in de hele EU als u een reis boekt. De Europese centra voor consumentenvoorlichting geven advies over deze rechten. Ook helpen zij u als u problemen heeft met een reisorganisatie in een ander EU-land, IJsland of Noorwegen.

Er ging het een en ander fout op vakantie. Wat nu?

Neem zo snel mogelijk contact op met de reisorganisatie. Als het goed is, heeft u contactgegevens van een vertegenwoordiger ter plaatse.

Afhankelijk van uw land, kan het reisbureau waar u uw reis gekocht heeft ook het eerste aanspreekpunt zijn. In bepaalde landen gelden termijnen waarbinnen u een klacht kunt indienen over een reis. Bij vragen kunt u online advies krijgen van uw Europees ConsumentenCentrum.

Als u geen antwoord krijgt op uw klacht of als u niet tevreden bent met het antwoord, dan kan uw ECC u verder helpen.

Uw Europees ConsumentenCentrum kan:

u meer online advies geven over uw rechten bij pakketreizen: De EU heeft minimumrechten vastgesteld, in sommige landen gelden strengere regels

als de organisator (reisorganisatie) of reisbureau in een ander EU-land* gevestigd is, kan het ECC u advies geven over uw klacht en u helpen een schikking te treffen.

advies over verdere stappen, bijvoorbeeld een buitengerechtelijke procedure.

* of IJsland of Noorwegen.

Hoe hebben de ECC's zoal geholpen?

Geld terug na wijziging van vertrekdatum: Belgische consument / Nederlandse touroperator

Mijnheer M. boekt een reis voor twee personen naar Brazilië bij een Nederlandse touroperator. Hij verneemt een maand later dat de vertrekdatum wordt gewijzigd.

Meer lezen