ECC-Net: informaţii privind vânzările la distanţă, perioadele de reflecţie etc.

Cumpărături on-line

Dacă faceţi cumpărături on-line aveţi acces la o ofertă variată şi puteţi economisi bani. Potrivit normelor UE în materie de vânzări la distanţă, consumatorii europeni au anumite drepturi, inclusiv dreptul la o perioadă de „reflecţie”, pe durata căreia pot anula o achiziţie. Centrele europene pentru consumatori vă pot oferi informaţii cu privire la achiziţiile on-line şi sprijin în soluţionarea eventualelor probleme.

Probleme cu achiziţiile on-line: ce pot face?

Încercaţi mai întâi să contactaţi vânzătorul: în baza garanţiei de 2 ani, acesta este răspunzător dacă produsul se dovedeşte a fi defect sau neconform cu descrierea.

Verificaţi termenii eventualelor garanţii comerciale adiţionale pe care vi le-a oferit vânzătorul, pentru că şi acestea sunt obligatorii.

Dacă aveţi un conflict cu un vânzător din altă ţară a UE* pe marginea unei achiziţii sau doriţi informaţii despre drepturile dumneavoastră, contactaţi Centrul european pentru consumatori.

Centrul european pentru consumatori poate:

furniza on-line informaţii detaliate cu privire la drepturile adiţionale de care este posibil să beneficiaţi în ţara din care provin produsele pe care le-aţi comandat on-line

oferi consiliere cu privire la soluţionarea unei probleme legate de o comandă on-line în altă ţară din UE*

dacă aţi comandat un produs on-line în altă ţară din UE* şi aveţi motive să depuneţi o plângere împotriva vânzătorului, Centrele pentru consumatori pot procesa plângerea respectivă şi vă pot ajuta să vă rezolvaţi problema.

* sau Islanda, Norvegia

Ce tip de ajutor au oferit Centrele

Produse defecte cumparate online: Consumator roman / Vanzator englez

Dna. B.V., consumator roman, a cumparat online, de la un comerciant englez, un blender.

Mai mult

Returnare produs cumparat online: Consumator roman / Vanzator francez

Dna. F.A., consumator roman, a cumparat online, de la un comerciant francez, mai multe produse, constand in obiecte de imbracaminte si cosmetice.

Mai mult