European Commission

ECC-Net: consumer advice for your EU shopping trips: 2-year guarantee and more

Goederen en diensten kopen

Gaat u wel eens shoppen in het buitenland? Koopt of huurt u wel eens iets op vakantie? Weet u dat u als consument in alle EU-landen dezelfde rechten heeft, inclusief twee jaar garantie? Europese ConsumentenCentra geven u tips om problemen te vermijden en zo nodig uw rechten te laten gelden.

Ik heb problemen met een aankoop in een ander EU-land. Wat nu?

Neem altijd eerst contact op met de verkoper: binnen de garantietermijn van 2 jaar is de verkoper aansprakelijk voor fouten of afwijkingen van de beschrijving.

Controleer de voorwaarden van een eventuele aanvullende commerciële garantie die de verkoper heeft geboden: die garantie is ook bindend. Volgens de garantie van de verkoper kunt u uw product soms toch in eigen land laten repareren of vervangen, ook al heeft u het in het buitenland gekocht.

Heeft u een geschil met een verkoper in een ander EU-land* over uw aankoop of wilt u weten wat uw rechten zijn, neem dan contact op met het ECC.

Uw Europees ConsumentenCentrum kan:

u online meer advies geven over uw extra rechten in het land van aankoop of eventuele beperkingen voor bepaalde diensten;

u adviseren bij problemen met de aanschaf van een product of dienst in een ander EU-land*;

bij geschillen met een verkoper in een ander EU-land, uw klacht afhandelen en helpen zoeken naar een oplossing.

* of IJsland of Noorwegen

Hoe hebben de ECC's zoal geholpen?

Vervanging van defect goed: Belgische consument / Italiaanse handelaar

Mijnheer K. koopt in Italië een gsm als geschenk voor zijn dochter. Wanneer zijn dochter de gsm één week in gebruik heeft, treden er problemen op met het scherm van de gsm.

Meer lezen