ECC-net: forbrugerråd om køb i udlandet i EU: 2 års reklamationsret m.m.

Køb af varer og tjenesteydelser

Skal du på indkøbstur i Europa? Eller har du bare tænkt dig at købe en vare eller en tjenesteydelse på din ferie? Du har de samme EU-dækkende forbrugerrettigheder som i dit eget EU-land, herunder den 2-årige reklamationsret. De europæiske forbrugercentre kan rådgive dig, så du bedre undgår problemer eller anvender dine rettigheder, hvis du skulle løbe ind i problemer.

Problemer med køb i EU: hvad skal jeg gøre?

Prøv altid først at kontakte sælgeren: ifølge den 2-årige reklamationsret er sælger ansvarlig, hvis varen viser sig at være mangelfuld eller ikke at svare til beskrivelsen.

Undersøg vilkårene i en eventuel yderligere kommerciel garanti fra sælgeren: den er bindende for sælger. Sælgers garanti kan give dig ret til reparation eller erstatning af produktet i dit hjemland, selvom du har købt det i udlandet.

Hvis du har en uløst klage til en sælger i et andet EU-land over dit problem, eller hvis du ikke er sikker på dine rettigheder, kan du kontakte dit europæiske forbrugercenter.

Dit europæiske forbrugercenter kan:

give dig mere detaljeret onlinerådgivning om de yderligere rettigheder, der eventuelt gælder i købslandet, eller om eventuelle begrænsninger ved visse tjenesteydelser

rådgive dig, hvis du har problemer med at købe en vare eller en tjenesteydelse i et andet EU-land*

behandle din klage og hjælpe dig med at løse problemet, hvis du har en klage over en udenlandsk sælger i EU.

* eller Island og Norge

Sådan har centrene hjulpet andre

Garanti på biler (Dansk forbruger / Tysk bilproducent)

Jørgen havde haft sin bil til service hos et autoriseret værksted i Tyskland, men efter han hentede bilen syntes han, at gearene opførte sig mærkeligt.

Læs mere

En forkert vare: pengene tilbage (Norsk forbruger / Dansk sælger)

Anna havde været i København på en weekendtur og havde købt en flot vinreol i dansk design, som hun havde taget med hjem til Stavanger.

Læs mere