Centrele europene pentru consumatori: drepturile pasagerilor în cazul anulării zborurilor

Transportul aerian

Zbor anulat? Întârziere prea mare? Îmbarcare refuzată? Bagaje pierdute sau deteriorate?

Ca pasager al transportului aerian aveţi dreptul la rambursare, redirecţionare, despăgubire etc., în funcţie de situaţie. Centrul european pentru consumatori vă poate oferi sprijinul de care aveţi nevoie.

Am avut probleme cu zborul. Ce pot face?

Încercaţi mai întâi să contactaţi compania aeriană. Pentru zboruri anulate, întârzieri sau îmbarcare refuzată, puteţi completa formularele de plângere ale UE, dacă operatorul nu vă furnizează un astfel de formular.

Dacă doriţi să solicitaţi despăgubiri pentru că bagajele v-au fost pierdute, au ajuns deteriorate sau cu întârziere, trebuie să luaţi în calcul termenele limită şi restricţiile.

Dacă nu primiţi răspuns din partea companiei aeriene sau dacă răspunsul primit nu vi se pare satisfăcător, solicitaţi sprijinul Centrului european pentru consumatori.

Centrul european pentru consumatori poate:

să vă furnizeze on-line informaţii cu privire la drepturile pe care le aveţi

să vă ofere consiliere cu privire la situaţia concretă cu care vă confruntaţi

să contacteze compania aeriană (sau să vă ajute să o contactaţi) pentru a găsi o soluţie amiabilă la plângerea dumneavoastră

să vă ajute să înaintaţi o plângere către autoritatea naţională responsabilă dacă zborul a fost anulat, a avut întârziere sau dacă vi s-a refuzat îmbarcarea

să vă recomande fie să optaţi pentru o modalitate extrajudiciară de soluţionare a cazului, fie să vă adresaţi justiţiei.

Ce tip de ajutor au oferit Centrele

Curse anulate: Consumator roman / Companie aeriana italiana

Dl. A.A.C, consumator roman, a calatorit cu o companie aeriana italiana.

Mai mult

Bagaje avion intarziate: Consumator roman / Companie aeriana spaniola

Cinci dintre bagajele inregistrate pe numele acestuia au fost livrate doua zile mai tarziu, unul dintre bagaje fiind grav deteriorat.

Mai mult