Din experienţa consumatorilor: închirieri de maşini

Studii de caz privind închirierile de maşini - Centrele pentru consumatori găsesc soluţii la problemele cetăţenilor.

Clauze abuzive in contractul de inchiriere a unui autoturism: Consumator roman / Companie italiana

Clauze abuzive in contractul de inchiriere a unui autoturism: Consumator roman / Companie italiana

Dna. C.F., consumator roman, a inchiriat un autoturism de la o companie din Italia.

Acesteia i s-a solicitat, pe langa pretul inchirerii, si suma de 600 Euro, reprezentand garantia pentru acoperirea eventualelor avarii.

Plata depozitului a fost efectuata cu cartea de credit.

Autoturismul a fost predat la sfarsitul perioadei de inchiriere, in aceleasi conditii in care a fost preluat, conform constatarilor partilor.

Dna. C.F. a solicitat restituirea depozitului. Reprezentantul companiei i-a comunicat ca potrivit contractului depozitul se restuite intr-un termen de 30 de zile de la predarea autoturismului, chiar daca acesta a fost predat in starea in care a fost livrat.

Dat fiind faptul ca dna. C.F. nu a primit banii nici dupa o luna de corespondenta purtata cu societatea de la care a inchiriat autoturismul, a cerut ajutorul ECC Romania.

Datorita interventiei ECC Italia, care a apreciat clauza contractuala ca fiind abuziva, cazul a fost rezolvat, consumatoarei restituindu-se suma de 600 EUR.
Despagubire privind contractul de inchiriere a unui autoturism: Consumator roman / Companie belgiana

Despagubire privind contractul de inchiriere a unui autoturism: Consumator roman / Companie belgiana

Dl. P.K, consumator roman, a inchiriat online o masina de la un comerciant belgian, pentru care a platit un avans de 100 euro.

Cand a ajuns in Belgia, comerciantul a refuzat sa ii predea autoturismul inchiriat, motivand ca, potrivit politicii companiei, nu se mai inchiriaza autoturisme cetatenilor romani.

Consumatorul a reclamat compania solicitand despagubiri, constand in achitarea pretului cu mult mai mare pe care a trebuit sa il plateasca pentru inchirierea unui autoturism de la o alta companie locala.

ECC Romania a transferat cazul catre ECC Belgia care a contactat operatorul economic reclamat pentru solutionarea litigiului. Cazul a fost solutionat prin acordarea despagubirii solicitate.