Forbrugerhistorier: internethandel

Her kan du læse nogle eksempler på hvordan netværket af europæiske forbrugercentre har hjulpet forbrugere med deres problemer med handel på internettet fra andre EU-lande.

Ødelagt vare: pengene tilbage (Dansk forbruger / Tysk sælger)

Ødelagt vare: pengene tilbage (Dansk forbruger / Tysk sælger)

Trine og Anders havde over nettet købt en barnevogn, som blev leveret usamlet.

Da de pakkede den ud og skulle samle den, opdagede de, at hjulene var helt skæve, og de klagede derfor til sælgeren.

Han ville gerne skaffe dem nogle nye, men de måtte selv betale for at få dem tilsendt.

Anders skrev til sælgeren at han mente, det var sælger der skulle afholde den udgift, når nu de medfølgende hjul var i stykker, men sælgeren fastholdt sit synspunkt.

Anders måtte derfor betale for fragten og han fik sine barnevognhjul.

Det irriterede ham dog alligevel, så han kontaktede Forbruger Europa, der gennem deres kolleger i Tyskland fik kontakt til den tyske sælger.

Han fik forklaret, at når det var tale om en mangel ved den vare, han havde leveret, skulle han sørge for at afhjælpe manglen uden omkostninger for forbrugeren, og derefter indvilligede han i at refundere forsendelsesomkostningerne.
Pengene tilbage (Dansk forbruger / Tysk sælger)

Pengene tilbage (Dansk forbruger / Tysk sælger)

Rasmus havde købt en receiver fra en tysk hjemmeside for knapt 10.000 kr., men 4 måneder efter han fik, den gik den i stykker, og han sendte den derfor tilbage til sælgeren for at få den repareret.

Rasmus fik den tilbage igen efter et par måneder, men dagen efter var den gal igen.

Han kontaktede sælgeren telefonisk, og de aftalte, at han skulle sende den retur igen men henblik på ombytning eller reparation.

Kort efter meddelte sælgeren, at producenten ikke ville være med til at give Rasmus en ny, før den havde været repareret tre gange.

Rasmus protesterede, fordi han mente, at sælgeren havde lovet ham en ny maskine. Han krævede derfor, at han fik en ny, eller også ville han have sine penge tilbage.

Da sælgeren ikke svarede på dette, kontaktede Rasmus Forbruger Europa og gennem det tyske søsterkontor fik Rasmus pengene for receiveren tilbage.