Forbrugerhistorier: flyrejser

Her kan du læse nogle eksempler på hvordan netværket af europæiske forbrugercentre har hjulpet forbrugere med deres problemer med flyrejser.

Erstatning for mistet bagage: Dansk forbruger / fransk flyselskab

Erstatning for mistet bagage: Dansk forbruger / fransk flyselskab

Den danske forbruger, Alma, havde købt en flyrejse til Rio de Janeiro til sig selv og sine to sønner.

På udrejsen blev deres bagage forsinket, og flyselskabets repræsentant oplyste, at de kunne købe fornødenheder for et bestemt beløb, ind til bagagen kom frem.

Da kufferterne dukkede op fandt de ud af, at der var blevet stjålet ting fra kufferterne. De stjålne genstande blev dækket af deres forsikringsselskab, men familien klagede til flyselskabet for at få erstattet de ting, de havde måttet købe i Rio de Janeiro.

Flyselskabet misforstod dog klagen og troede, at Alma krævede erstatning for de samme ting, som forsikringsselskabet allerede havde betalt.

Da kommunikationen gik helt i hårknude, henvendte Alma sig til Forbruger Europa, og gennem ECC netværket lykkedes det at få forklaret sagen, og flyselskabet betalte erstatning.
Forsinket fly: Dansk forbruger / Ungarsk flyselskab

Forsinket fly: Dansk forbruger / Ungarsk flyselskab

Den danske forbruger, Hanne, havde gennem en svensk rejseportal købt en flyrejse til Budapest med et ungarsk flyselskab.

Hun og hendes mand skulle flyve fra Malmø til Budapest, hvor de havde booket en taxa til at køre dem til hotellet.

Da de ankom til lufthavnen i Malmø, fik de oplyst, at flyet var 15 timer forsinket, og forsinkelsen kom til at betyde, at de måtte købe mad og drikke, et hotelværelse, taxa frem og tilbage samt taxa i Budapest, da de ikke fik brugt den bestilte taxa.

Parret klagede først forgæves til flyselskabet og siden til den svenske rejseportal og krævede erstatning for udgifterne.

Derfor kontaktede de Forbruger Europa og gennem ECC-netværket lykkedes det at få flyselskabet til at betale alle udgifterne.