This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!
Cosmetica © Valua Vitaly – Fotolia.com

Cosmetica

Cosmetische producten zijn belangrijke consumentenproducten die een essentiële rol spelen in het leven van iedereen. Behalve "traditionele" cosmetische producten zoals make-up en parfum, omvatten ze ook producten voor persoonlijke hygiëne, bijvoorbeeld tandverzorgingsproducten, shampoo en zeep.

De hedendaagse cosmeticamarkt wordt gedreven door innovatie, waaronder nieuwe kleuren, behandelingen voor specifieke huidtypen en unieke formules gericht op verschillende behoeften. Het merendeel van de cosmetische producten heeft een levensduur van minder dan vijf jaar en fabrikanten herformuleren jaarlijks 25% van hun producten. Ze moeten hun producten voortdurend verbeteren om te overleven in een zeer concurrerende markt waar de consument een steeds ruimer aanbod en een steeds grotere doeltreffendheid verwacht.

De Europese cosmetica-industrie is een wereldleider en een toonaangevende exporteur van cosmetische producten, een uiterst innovatieve sector en een belangrijke werkgever in Europa. De betrokkenheid van de EU spitst zich voornamelijk toe op het regelgevingskader voor markttoegang, internationale handelsbetrekkingen en de convergentie van de regelgeving. Deze aspecten moeten de veiligheid van de consument optimaliseren terwijl de innovatie en het concurrentievermogen van deze sector worden gepromoot.

Meer... Laat zien / VerbergMeer... Laat zien / Verberg
  • Regulatory-framework - © Aintschie - Fotolia.comRegulatory-frameworkDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Scientific-assessment - © James Peragine - Fotolia.comScientific-assessmentDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Cosing - © Jim Hughes - Fotolia.comCosingDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Cosmetic-products - © Streamroller - Fotolia.comCosmetic-productsDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Animal-testing - © Eric Isselée - Fotolia.comAnimal-testingDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Cooperation-trade - © Vladimir Makhonin - Fotolia.comCooperation-tradeDeutsch (de)English (en)français (fr)
Publications
Public consultations