This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!
Kozmetikumok © Valua Vitaly – Fotolia.com

Kozmetikumok

A kozmetikai termékek fontos fogyasztási cikkek, melyek mindannyiunk életében alapvető szerepet kapnak: a "hagyományos" kozmetikumok (pl. sminktermékek, parfümök) mellett ide sorolhatók az olyan tisztálkodási cikkek is, mint a fogápolási termékek, a samponok és a szappanok.

A modern kozmetikai piac fő meghajtója az innováció, ami többek között a folyamatosan újuló színválaszték, a specifikus bőrtípusokhoz kifejlesztett kezelések és a különböző igényeket előtérbe helyező, egyedi termékösszetétel terén érezteti hatását. A legtöbb kozmetikai termék élettartama nem éri el az öt évet, és a gyártók minden évben termékeik 25%-át jelentetik meg új összetételben. Folyamatosan újítaniuk kell termékeiket ahhoz, hogy megőrizzék pozíciójukat az erősen versenyorientált piacon, ahol a fogyasztók egyre nagyobb választékot, és egyre jobb hatást várnak el.

A világszinten is vezető helyet elfoglaló, és igen jelentős exportőrnek számító európai kozmetikai ipar egy kivételesen innovatív ágazat, amely foglalkoztatás terén is rendkívül fontos szerepet tölt be Európában. Az EU szerepe elsősorban abban nyilvánul meg, hogy igyekszik megfelelő szabályozási keretet biztosítani a piacra jutás, a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok és a szabályozási konvergencia terén, ily módon garantálva a fogyasztói biztonság lehető legmagasabb szintjét, és ezzel egyidejűleg elősegítve az innovációt, és a szektor versenyképességét.

Tovább... Mutat / ElrejtTovább... Mutat / Elrejt
  • Regulatory-framework - © Aintschie - Fotolia.comRegulatory-frameworkDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Scientific-assessment - © James Peragine - Fotolia.comScientific-assessmentDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Cosing - © Jim Hughes - Fotolia.comCosingDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Cosmetic-products - © Streamroller - Fotolia.comCosmetic-productsDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Animal-testing - © Eric Isselée - Fotolia.comAnimal-testingDeutsch (de)English (en)français (fr)
  • Cooperation-trade - © Vladimir Makhonin - Fotolia.comCooperation-tradeDeutsch (de)English (en)français (fr)
Publications
Public consultations