This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Navigation path

Online consumentenadviese Het Europees ConsumentenCentrum in uw land geeft u gratis reisadvies en bemiddelt bij problemen met aankopen in een ander EU-land. Waar vind ik het ECC?
Online winkelen Goederen en diensten kopen Vliegreizen Pakketreizen Timesharing en vakantieclubs Autoverhuur in Europa Populaire onderwerpen Welke rechten heb ik als consument bij het reizen en shoppen in de EU? Lees de praktische consumententips van de Europese ConsumentenCentra. Waar vind ik het ECC?
Problemen bij aankopen in het buitenland? Heeft u problemen met een aankoop in een ander EU-land en komt u er niet uit met de verkoper, lees dan over uw rechten als consument, of dien een klacht in, op de website van het Europees ConsumentenCentrum. Waar vind ik het ECC?

Europese ConsumentenCentra: reisadvies voor consumenten en hulp bij aankopen in andere EU-landen

Op zoek naar reisadvies voor een EU-land of tips over veilig shoppen in de EU?

Problemen met de terugbetaling van een geannuleerde vlucht of met het ruilen van een kapot apparaat? Wordt uw klacht over een te hoge rekening genegeerd?

Het netwerk van Europese ConsumentenCentra (ECC-Net) geeft consumenten gratis hulp en advies:

  • reisadvies en kooptips voor Europese consumenten die goederen en diensten kopen in andere EU-landen, Noorwegen of IJsland, met praktische tips om geld te besparen en problemen te voorkomen;
  • gratis deskundige hulp en bemiddeling bij klachten tegen verkopers in de EU, bijvoorbeeld webwinkels of reisorganisaties uit een naburig land, als die uw klacht niet naar tevredenheid hebben afgehandeld.

De centra worden gesponsord door de Europese Commissie en de nationale regeringen.

Er is een ECC in ieder EU-land en in Noorwegen en IJsland, zodat u in eigen land advies kunt krijgen over problemen in het buitenland.

Hoe hebben de ECC's zoal geholpen?

Vergoeding na annulering van vlucht: Belgische consument / Nederlandse luchtvaartmaatschappij

Vliegreizen:
Vergoeding na annulering van vlucht: Belgische consument / Nederlandse luchtvaartmaatschappij Meer lezen

Terugbetalen van ongeldige tickets: Belgische consument / Nederlandse online ticketverkoper

Online winkelen:
Terugbetalen van ongeldige tickets: Belgische consument / Nederlandse online ticketverkoper Meer Lezen
Go to the next stepGo to the next step
Go back Terug
Start again Opnieuw beginnen

News

Empowering Consumers: A record year for the European Consumer Centres Empowering Consumers: A record year for the European Consumer Centres Read more


Consumers - New ECC Net report on chargeback Consumers - New ECC Net report on chargeback Read more


Consumers – Protect yourself from Online Fraud this Festive season Consumers – Protect yourself from Online Fraud this Festive season Read more