Language selector

 
left
  Sikre tjenesteydelser – et overblikslide
right
transtrans
 

Vi har brug for større viden om de risici, der er forbundet med bestemte forbrugertjenesteydelser.

Servicesektoren

Servicesektoren er drivkraften bag den økonomiske vækst i EU: den tegner sig for ca. 70 % af BNP og beskæftigelsen i de fleste af medlemslandene.

Diensten zijn alomtegenwoordig in moderne economieën. Zij lopen uiteen van traditionele vraaggestuurde dienstensectoren zoals vervoer, telecommunicatie, toerisme en gereglementeerde beroepen, tot meer recentelijk ontwikkelde diensten zoals afvalbeheer, energiebesparing, zakelijke dienstverlening en gegevensverwerking.

Sikkerhedsregler

Visse tjenesteydelser indebærer risiko for forbrugerens helbred og fysiske sikkerhed. Det kan f.eks. dreje sig om skader, der skyldes manglende information, utilstrækkelig overvågning af organiserede, farefulde sportsaktiviteter eller hudskader fra skønhedsbehandlinger.

Som det er nu, fastsættes mange sikkerhedsregler for tjenesteydelser på nationalt plan. Transportsektoren er et eksempel på en sektor, hvor der også findes mange regler på EU-plan.

Behov for information

Det står endnu ikke klart, om der generelt er behov for at harmonisere sikkerhedsreglerne for tjenesteydelser på EU-plan.

En "beretning om forbrugernes sikkerhed i forbindelse med udbud af tjenesteydelser" konkluderede, at der ikke findes tilstrækkelige data og oplysninger om risiko- og sikkerhedsaspekterne i forbindelse med tjenesteydelser. Derfor er det vigtigste mål for EU’s indsats at forbedre videngrundlaget.

Servicesektorer af særlig interesse

Følgende områder har fået særlig opmærksomhed i de senere år:

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
   
requires javascript

Responsible Unit B3