This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!
 
left
  Comerţul electronicslide
right
transtrans
 

Cumpărături fără graniţe
Comerţul electronic
TVA
Compararea preţurilor

Comerţul electronic

„Comerţul electronic vă inspiră încredere?”

Datorită comerţului electronic, vă puteţi bucura de o ofertă mai variată şi, uneori, de preţuri mai mici. Cu cât numărul consumatorilor care utilizează această metodă creşte, cu atât întreprinderile vor fi încurajate să intre în concurenţă şi să lanseze pe piaţă oferte mai interesante. Există două directive care vizează creşterea gradului de încredere în acest tip de comerţ, stabilind drepturi comune pentru consumatori şi obligaţii pentru comercianţii din întreaga Europă (directiva privind vânzarea la distanţă şi cea privind comercializarea la distanţă a serviciilor financiare). „Dreptul de retragere” este un exemplu elocvent de măsură destinată să întărească încrederea în comerţul la distanţă, deoarece permite consumatorilor să vadă ceea ce cumpără cu adevărat şi să ia decizia finală în deplină cunoştinţă de cauză.

Informaţii suplimentare: Comerţul electronic

„Ce măsuri ia UE pentru a întări încrederea consumatorilor în comerţul electronic?”

În urma unei iniţiative recente a Comisiei Europene, s-a ajuns la concluzia că o serie de site-uri de internet care comercializează bilete de avion ofereau consumatorilor informaţii înşelătoare. De câte ori nu s-a întâmplat ca, în final, oferta specială pe care o găsiseţi să nu mai fie disponibilă? Vi s-a întâmplat să începeţi rezervarea unui bilet de avion la un anumit preţ pentru ca, în final, să obţineţi un alt preţ din cauza anumitor taxe suplimentare care s-au adăugat pe parcursul procesului de rezervare şi care nu erau anunţate iniţial? Numeroşi consumatori au trecut prin astfel de experienţe şi, în prezent, se iau măsuri pentru a le pune capăt. Autorităţile competente contactează site-urile de internet care nu respectă legislaţia europeană, cerându-le să aducă modificări pe pagina de internet sau să-şi clarifice poziţia.

Comunicat de presă: Măsuri severe ale UE împotriva site-urilor de internet care comercializează bilete de avion şi care publică informaţii înşelătoare

 
lefttranspright

 

  printable version  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2    
Last Update : 30-04-2008