This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Practici comerciale neloialeslide
right
transtrans
 

Garanţia produselor
Servicii financiare
Creditul de consum
Practici comerciale neloiale
Energie
Ajutor şi consiliere
Informaţii suplimentare

Începând din decembrie 2007, legislaţia europeană interzice practicile comerciale neloiale. Directiva privind practicile comerciale neloiale introduce o „listă neagră” a practicilor neloiale interzise. Pentru exemple concrete, consultaţibroşura PDF for lots of everyday examples.

Publicitate înşelătoare
Un comerciant care pretinde că un produs ar avea un anume efect trebuie să fie capabil să demonstreze acest lucru, indiferent unde este stabilit în UE. De exemplu, atunci când se comercializează un produs, este ilegal să se pretindă că acesta va vindeca o boală în cazul în care nu există dovezi ştiinţifice în acest sens.

Practici agresive
Doamna Rouveure a angajat un instalator pentru a-i repara un calorifer defect. Iniţial, i s-a spus că acest serviciu o va costa 80 de euro. Cu toate acestea, factura s-a ridicat la 450 de euro. Dna Rouveure a refuzat să plătească diferenţa de preţ, iar instalatorul a deconectat-o de la reţeaua de apă caldă. În acest caz, instalatorul a exersat o influenţă nejustificată pentru a exploata o poziţie de putere în raport cu consumatorul, ceea ce, în conformitate cu legislaţia europeană, este ilegal.

Vânzare agresivă la domiciliu
Să presupunem că un comis voiajor se prezintă la uşa dumneavoastră şi vă convinge să cumpăraţi un produs, prin propuneri agresive şi ignorând cererile dumneavoastră repetate de a pleca. Un astfel de comportament reprezintă, de asemenea, o practică agresivă ilegală şi este interzis.

Informaţii suplimentare: Practici comerciale neloiale - www.isitfair.eu

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2