This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Oneerlijke handelspraktijkenslide
right
transtrans
 

Productgaranties
Financiële dienstverlening
Consumentenkrediet
Oneerlijke handelspraktijken
Energie
Hulp en advies
Meer

Sinds december 2007 verbiedt het Europees recht oneerlijke handelspraktijken. De Richtlijn oneerlijke handelspraktijken voert een zwarte lijst van oneerlijke handelspraktijken in. In deze brochure PDF vindt u tal van alledaagse voorbeelden.

Misleidende reclame
Handelaars moeten hun beweringen over de effecten van hun producten kunnen staven, ongeacht waar zij in de EU gevestigd zijn. Zo is het bijvoorbeeld verboden te claimen dat een product ziekten geneest als dat niet wetenschappelijke bewezen is.

Agressieve praktijken
Mevrouw Rouveure liet een loodgieter komen om een defecte radiator te repareren. Aanvankelijk was haar verteld dat de klus 80 euro zou kosten. De uiteindelijke rekening bedroeg echter 450 euro. Toen zij de meerkosten weigerde te betalen, sloot de loodgieter de warmwatertoevoer af. In dit geval gebruikte de loodgieter ongepaste beïnvloeding om een machtspositie ten aanzien van de consument uit te buiten, en dat is volgens de Europese wetgeving verboden.

Agressieve huis-aan-huisverkoop
Een vertegenwoordiger belt aan, hij negeert uw herhaalde verzoeken om weg te gaan, en uiteindelijk laat u zich overhalen iets te kopen. Dergelijk gedrag is ook een illegale agressieve verkooppraktijk en is verboden.

Meer informatie: oneerlijke handelspraktijken - www.isitfair.eu

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2