This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Sopimattomat kaupalliset menettelytslide
right
transtrans
 

Tuotetakuu
Rahoituspalvelut
Kulutusluotto
Sopimattomat kaupalliset menettelyt
Energia
Apua ja neuvoja
Lisää aiheesta

Sopimattomat kaupalliset menettelyt ovat EU-lainsäädännössä kiellettyjä joulukuusta 2007 alkaen. Sopimattomia kaupallisia menettelyjä koskevassa direktiivissä on selkeä "musta lista" kielletyistä menettelyistä. Esitteessä PDF annetaan useita arkielämän esimerkkejä.

Harhaanjohtava mainonta
Myyjän, joka esittää väitteen tuotteen vaikutuksesta, on pystyttävä todistamaan väitteensä riippumatta myyjän sijoittautumismaasta EU:ssa. On esimerkiksi laitonta mainostaa, että tuote parantaa sairauden, jos tehosta ei ole tieteellisiä todisteita.

Aggressiiviset menettelyt
Rouva Rouveure teki putkimiehen kanssa sopimuksen viallisen lämpöpatterin korjaamisesta. Hänelle sanottiin, että korjaus maksaa 80 euroa. Lopulta lasku oli kuitenkin 450 euroa. Kun hän kieltäytyi maksamasta lisäsummaa, putkimies katkaisi häneltä kuuman veden. Tässä tapauksessa putkimies käytti sopimatonta vaikuttamista ja käytti väärin vahvaa asemaansa kuluttajaan nähden, mikä on yhteisön lainsäädännön vastaista.

Aggressiivinen kotimyynti
Myös se, että myyjä tulee kotiovelle ja suostuttelee asiakkaan ostamaan myymänsä tuotteen aggressiivisella myyntitavalla eikä esimerkiksi ota huomioon toistuvia poistumiskehotuksia, on laitonta aggressiivista myyntikäyttäytymistä ja kiellettyä.

Lisätietoa: Sopimattomat kaupalliset menettelyt - www.isitfair.eu

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2