This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Urimelig handelspraksisslide
right
transtrans
 

Produktgaranti
Finansielle tjenesteydelser
Forbrugerkredit
Urimelig handelspraksis
Energi
Hjælp og rådgivning
Læs mere

Urimelig handelspraksis har været forbudt i EU siden december 2007. I henhold til direktivet om urimelig handelspraksis findes der en "sortliste" med forbudt urimelig handelspraksis. I e brochuren PDF finder du en lang række eksempler fra hverdagen.

Vildledende reklame
En forhandler, der markedsfører et produkt og anpriser dets virkning, skal kunne bevise sin påstand uanset hvor i EU han er etableret. Det er f.eks. forbudt at forsyne et produkt med en anprisning om, at det kan helbrede en sygdom, hvis der ikke er noget videnskabeligt bevis for det.

Aggressiv handelspraksis
Françoise Rouveure havde en radiator, der var i stykker, og kontaktede en vvs-mand. Hun fik at vide, at det ville koste 80 euro at reparere den. Men da hun modtog regningen, lød den på 450 euro. Da hun nægtede at betale prisforskellen, lukkede vvs-manden for hendes varme vand. I dette tilfælde udnyttede vvs-manden sin magtposition, og det er i strid med EU-retten.

Aggressivt dørsalg
En sælger ringer på døren og får dig til at købe noget med sin påtrængende adfærd, f.eks. ved at ignorere dig, når du flere gange beder ham om at gå. En sådan opførsel betragtes også som aggressiv handelspraksis og er forbudt.

Læs mere: Urimelig handelspraksis - www.isitfair.eu

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2