This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Produktgarantislide
right
transtrans
 

Produktgaranti
Finansielle tjenesteydelser
Forbrugerkredit
Urimelig handelspraksis
Energi
Hjælp og rådgivning

"Hvor lang garanti er der på forbrugsvarer?"

Viktor boede tidligere i Tyskland, hvor det er almindeligt, at en vare har en producentgaranti på fem år. I marts 2005 købte han en ny vaskemaskine i Eger i Ungarn, hvor han bor. Den begyndte at lække i april 2006.

"Jeg klagede til producentens repræsentant i Ungarn, men de afviste mig. De sagde, at der kun var et års garanti i Ungarn, ikke fem. Hvad kan jeg gøre?"

I denne sag blev Viktors rettigheder som EU-forbruger ikke overholdt. Han skulle være gået tilbage til sælgeren og have krævet sin juridiske ret til to års garanti. Kommissionens meddelelse BG CS DA DE ET EL EN ES FR IT LV LT HU NL PL PT RO SK SL FI SV pdf

Når du køber et nyt produkt, skal det se ud og virke fuldstændigt som lovet. Men kender du dine rettigheder, hvis din nye kaffemaskine lækker, eller hvis du får leveret en grøn dør i stedet for den blå, du bestilte?

Langt de fleste køb og transaktioner i Europa finder sted uden nogen grund til at klage. Men hvis du har noget at klage over, skal du være klar over, at følgende rettigheder og forpligtelser gælder i hele EU:

  • Hvis den vare, du har købt, ikke ser ud eller virker som lovet, eller hvis den er utilfredsstillende, har du ret til at få den erstattet uden merudgift eller til at få pengene tilbage, hvis du ikke har fået en anden vare inden for en rimelig frist.
  • Hvis du har købt varer, der viser sig at være defekte, skal producenten betale dig erstatning for personskade eller skade på ting.
  • Når du køber varer eller ydelser af en erhvervsdrivende pr. postordre, telefon, fax eller på internettet, har du samme rettigheder med hensyn til garantier, som hvis du havde købt dem i en forretning.
Læs mere: Salg af forbrugsgoder og garantier

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2