This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Finansielle tjenesteydelserslide
right
transtrans
 

Produktgaranti
Finansielle tjenesteydelser
Forbrugerkredit
Urimelig handelspraksis
Energi
Hjælp og rådgivning
Læs mere

"Jeg har lige købt en livsforsikring på internettet, og nu fortryder jeg købet. Kan jeg ophæve handlen?"

Mens Matt fra Luxembourg surfede på nettet, faldt han over en reklame for en billig livsforsikring. Han tegnede en forsikring for 20 år. Men da han senere kiggede på andre forsikringer, syntes han, at han havde betalt for meget, og at han kunne gøre en bedre handel.

"Der er ikke noget i vejen med den forsikring, jeg har tegnet, men jeg besluttede mig hurtigt, og nu fortryder jeg. Kan jeg ophæve handlen?"

Den situation, Matt har været ude for, er reguleret i EU's regler for fjernsalg af finansielle tjenesteydelser. Efter de gældende regler har Matt 30 dages fortrydelsesret (for livsforsikringer og individuelle pensionsordninger), hvor han kan ophæve aftalen. Inden for denne frist kan han meddele forsikringsselskabet, at han ønsker at trække sig ud af aftalen og få pengene tilbage. Før han underskrev aftalen, burde han have fået at vide, at han har denne fortrydelsesret, og det skal også fremgå af de dokumenter, han modtager.

Forbrugerne har aldrig modtaget så mange kommercielle tilbud som i dag - med posten, over telefonen eller på internettet. De forskellige former for "fjernsalg" kan forekomme billigere for forbrugerne. Men står man ikke ansigt til ansigt med sælgeren, har man færre muligheder for at stille spørgsmål eller sikre sig, at det, man køber, lever op til forventningerne. EU's regler for fjernsalg af finansielle tjenesteydelser beskytter dig på følgende måde:

  • Det er forbudt at foretage markedsføring, der strider mod god markedsføringsskik, og som går ud på at få forbrugerne til at købe en ydelse, de ikke har bedt om.
  • Der er restriktioner for andre forretningsmetoder som f.eks. uopfordrede telefonopkald og e-mails ("spam").
  • Udbydere af finansielle tjenesteydelser skal give forbrugerne alle de nødvendige oplysninger, inden aftalen indgås, bl.a. leverandørens kontaktoplysninger, pris, betalings- og leveringsbetingelser samt aftalemæssige rettigheder og forpligtelser.
  • Forbrugerne har en frist på 14 dage til at fortryde aftalen, dog 30 dage for aftaler om livsforsikring og individuelle pensionsordninger.
Læs mere: Rettigheder i EU ved fjernsalg af finansielle tjenesteydelser

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2