This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Pas på solen til sommer!slide
right
transtrans
 

Charterrejser
Timeshare
Flyrejser
Dyr med på rejsen
Pas på solen til sommer!

Forbrugere: Nyd sommerens sol med omtanke

Nu hvor feriesæsonen er sat ind, vil Europa-Kommissionen gerne sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at forbrugerne beskytter sig ordentligt mod solen her til sommer. Samtidig vil den minde forbrugerne om at holde øje med mærkningen af solbeskyttelsesprodukter, som er blevet lettere at forstå. Den nye mærkning er resultatet af en henstilling om solbeskyttelsesprodukter, som Kommissionen vedtog i september 2006. Der er bl.a. indført et nyt UVA-mærke eller ‑logo på produkterne, og vildledende udtryk som "solblokker" og "fuldstændig beskyttelse" er nu forbudt. Samtidig ønsker Kommissionen at minde forbrugerne om, at solcreme kun er én af mange måder at beskytte sig mod solens UV-stråler på.

Press release
Memo


Mange af os tager hvert år af sted for at nyde ferien under sydens sol. Men det er ikke helt ufarligt at dyrke solen, heller ikke i små doser – for meget sol kan give hudkræft. Sidste år mindede også Kommissionen om, at vi skal huske at beskytte os mod solens farlige stråler – både UVA- og UVB-strålerne. Det er vigtigt at holde øje med det nye "UVA"-mærke på solbeskyttelsesprodukterne. Mærket viser, at produktet beskytter mod såvel UVA- som UVB-stråling:

Nu hvor feriesæsonen er sat ind, skal vi alle huske, at det er vigtigt at beskytte os ordentligt mod solen. PAS PÅ SOLEN TIL SOMMER!

Hvad skal du vide som forbruger?

Som forbruger skal du være klar over, at solcreme kun er én af mange måder, du kan beskytte dig mod solen på. Andre gode råd er:

  • Avoid excessive sun exposure at peak hours Undgå at opholde dig for længe i solen, når den er stærkest, dvs. som regel mellem kl. 11 og 15.
  • Keep yourself well covered, including hat, T-shirt, and sun glasses  Når du ikke kan undgå at være i solen, bør du dække dig selv godt til. En hat, T-shirt og solbriller kan give ekstra beskyttelse.
  • Avoid direct sun exposure for babies and young children  Udsæt ikke små børn for direkte sol.
  • Use sunscreen products generously  Sørg for at bruge nok solcreme. Det er lige så vigtigt at bruge produktet korrekt som at vælge det rette produkt. For at nå op på den beskyttelse, der angives med "solbeskyttelsesfaktoren", skal du bruge 2 mg/cm². Det vil sige, at en voksen skal bruge ca. 36 gram (seks fyldte teskeer) solcreme for at beskytte hele kroppen. I dag bruger forbrugerne kun ca. halvdelen af den mængde. For at solcremen kan blive ved med at beskytte, skal man smøre sig ind igen, når man har været i vandet eller tørret sig med et håndklæde. Kig også på piktogrammerne, som illustrerer disse og andre vigtige fakta om at opholde sig i solen.
  • Use sunscreen products against both UVB and UVA radiation Brug solprodukter, der beskytter mod både UVB- og UVA-stråler.

Pressemeddelelse: Nyd sommerens sol med omtanke!

Mere information

Regler om mærkning af solbeskyttelsesprodukter i EU
Klik her for at downloade piktogrammer i høj opløsninggif (.ai)

Mere information i dit land:

Bulgaria
Ministry of Health

Nederlands
- Verstandig zonnen

- Zonnetips
- Gouden Regels

Sweden
SOLinformation

Denmark
- Skru ned for solen
- Solcreme og selvbruner/selvbrunerkabiner: Miljøstyrelsens kosmetikguide

Norway
Kreft foreningen
United Kingdom
- Sunsmart
- Sunsense
France
- Soleil – mode d’emploi
- Guide de la protection solaire
Finland
- Radiation and Nuclear Safety Authority
- Finnish Meteorological Institute
- Finnish Cancer Organisations
Poland
UVAgaslonce
Belgium
- French version: soleilmalin
- Dutch version: veiligindezon

Slovak republic
Public Health Office of the Slovak Republic

Austria
Federal Ministry for Health, Family and Youth
Germany
Haut.de
Spain
El sol
Czech Republic
Ministry of Health
Slovenia
Ministry of Health
Hungary
Napsugarzas.hu

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2