This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Pakketreizenslide
right
transtrans
 

Pakketreizen
Timesharing
Vliegreizen
Dieren op reis meenemen Zon verstandig deze zomer!

"Wat zijn mijn rechten bij een geschil over een pakketreis?"

Annika en Carl hadden via een touroperator in Finland een 7-daagse vakantie geboekt in een vijfsterrenhotel aan het strand van Paphos, Cyprus. Bij aankomst bleken zij echter te zijn ondergebracht in een driesterrenhotel, enkele kilometers van Paphos.

"Het hotel was absoluut niet wat we hadden verwacht, en we moesten elke dag met de bus naar het strand. De Finse reisorganisatie zei dat het oorspronkelijk door ons geboekte hotel wegens renovatie gesloten was en dat er geen kamer in een hotel van dezelfde klasse vrij was omdat het hoogseizoen was.

Wij dienden uiteraard een klacht in, maar zij weigerden ons terug te betalen met het argument dat dit een geval van overmacht was. Wat zijn onze rechten in dit geval?"

Als EU-burger geniet u een groot aantal rechten waardoor u vol vertrouwen op reis kunt in Europa en daarbuiten.

De Europese wetgeving beschermt consumenten die bij een reisorganisatie in de EU een pakketreis boeken. Dergelijke pakketreizen omvatten gewoonlijk vervoer en accommodatie, eventueel ook maaltijden en excursies.

Overeenkomstig de EU-wetgeving moet de reisorganisator exacte informatie verstrekken over het aangeboden pakket, ook over het vervoer, de accommodatie, maaltijden, reisroute en de benodigde verzekeringen.

Als uw vakantie niet aan de beloften in de brochure beantwoordt, moet de touroperator u een vergoeding aanbieden.

Als de touroperator failliet gaat terwijl u op vakantie bent, moet die de nodige regelingen treffen voor uw terugreis. Bovendien hebt u het recht uw boeking te annuleren als het bedrijf essentiële voorwaarden zoals de data of de prijs wijzigt.

Meer informatie: pakketreizen

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2