This site was  archived on 27/06/14
27/06/14
Visit the new website!

Language selector

 
left
  Dyr med på rejsenslide
right
transtrans
 

Charterrejser
Timeshare
Flyrejser
Dyr med på rejsen
Pas på solen til sommer!

"Kan jeg tage mine hunde med på ferie?"

Roberta er italiener, men arbejder som lærer i Madrid. Hun vil gerne besøge sine forældre i Firenze til sommer, men har for nylig købt to hundehvalpe og ved ikke, om hun må tage dem med på rejsen.

"Jeg vil virkelig gerne have, at mine forældre får hundene at se, når jeg er i Italien. Har kæledyr lov til at rejse i EU? Hvad skal jeg gøre for at få dem med?"

Det er i dag let at tage sit kæledyr med på rejse fra ét EU-land til et andet. For hunde, katte og ildere er der indført fælles rejseregler for de fleste EU-lande, så dit kæledyr skal bare have:

  • en gyldig rabiesvaccination
  • en id-chip eller en letlæselig tatovering
  • et dyrepas, som fås hos dyrlægen.

Ved rejse til Irland, Malta, Storbritannien og Sverige kræves der en ekstra test for at sikre, at rabiesvaccinationen stadig virker. Det kan også kræves, at dyret er behandlet mod bændelorm og flåter.

Dyrepasset kan også bruges ved rejse til og fra EU's nabolande, der har samme rabiesstatus som EU (dvs. at rabies er under kontrol). Det drejer sig om bl.a. Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz og Vatikanstaten.

EU-Kommissionen anbefaler, at du altid forhører dig hos dyrlægen om det land, du skal til, og om der gør sig særlige forhold gældende, inden du tager dit dyr med på rejse.

For alle andre dyr end hunde, katte og ildere gælder de nationale regler i det enkelte EU-land.


Dyr i flyet

Hvis du skal rejse med fly og gerne vil have dit kæledyr med ombord på flyet, er det vigtigt, at du forhører dig hos flyselskabet, inden du reserverer billetten.

Flyselskaberne har forskellige betingelser for rejse med dyr, men generelt stiller de følgende krav:

  • Dyret skal være anbragt i et sikkert transportbur eller en sikker transportkasse.
  • Dyret skal have alle de vaccinationer, attester og indrejsetilladelser, der kræves i det land, rejsen går til.
  • Dyret skal trives, have nok plads i buret og nok mad og/eller vand til rejsen.

Seneste ændringer:

EU-Kommissionen vedtog den 8. oktober 2007 en rapport til Parlamentet og Rådet om ikke-kommerciel transport af selskabsdyr mellem EU-lande og fra tredjelande.

Læs mere: Sundhedskrav ved ikke-kommerciel transport af selskabsdyr

Omkostninger

Prisen for at rejse med dyr kan variere fra land til land og alt efter rejseform. Men du skal betale dyrlægen et gebyr for dyrepasset og eventuelle andre behandlinger, der kræves.

Prisen er forskellig fra flyselskab til flyselskab. Nogle tager gebyret for "bagageovervægt", f.eks. 20 euro pr. kg. Andre har en standardpris, f.eks. 50 euro hver vej.

Læs mere: Spørgsmål og svar om dyrepas

 
lefttranspright

 

  Print  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs
   
requires javascript

Consumers Affairs 2