Διαδρομή πλοήγησης

Δελτια Τυπου

Πολιτισμός

European Capitals of Culture: EU panel recommends award of €1.5m Melina Mercouri Prize to Marseille and Košice English (en) français (fr)

25/05/2012

Brussels, 25 May – The European panel in charge of monitoring preparations by the 2013 European Capitals of Culture, Marseille (France) and Košice (Slovakia), has recommended that both should receive the Melina Mercouri Prize in recognition of the quality of their preparations.

"Both cities are preparing rich cultural programmes for 2013 and I congratulate them on their thorough preparations"
Androulla Vassiliou.

Περισσότερα… English (en) français (fr)

Συμβούλιο «Παιδεία, Νεολαία, Πολιτισμός και Αθλητισμός» (10-11 Μαΐου) English (en) français (fr)

07/05/2012

Για πρώτη φορά, το Συμβούλιο «Παιδεία, Νεολαία, Πολιτισμός και Αθλητισμός» θα συζητήσει λεπτομερώς τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα προγράμματα "Erasmus for All" (Έρασμος για όλους) και "Creative Europe" (Δημιουργική Ευρώπη), που θα ξεκινήσουν το 2014. Η Νέιλι Κρους, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος αρμόδια για την Ψηφιακή Ατζέντα, και η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου θα εκπροσωπήσουν την Επιτροπή.

Περισσότερα… English (en) français (fr)

Εκπαίδευση

Citizenship education now taught in all European countries but specialist training for teachers lacking English (en)

31/05/2012

Brussels, 31 May 2012 – All EU Member States have integrated 'citizenship education' into their primary and secondary school curricula - albeit with different approaches, according to a report published today by the European Commission. Improving knowledge and skills for teaching the subject remains a challenge, however, with only two countries (UK - England and Slovakia) offering training for prospective specialist teachers in initial teacher education programmes.

Περισσότερα… English (en)

Ανδρούλλα Βασιλείου: Οι εφημερίδες έχουν ζωτική σημασία για τη δημοκρατία

25/05/2012

Λευκωσία/Βρυξέλλες, 25 Μαΐου – Ο ρόλος των ευρωπαϊκών εφημερίδων στη διαμόρφωση δημοκρατικών και ανεκτικών κοινωνιών είναι σήμερα εξίσου σημαντικός με την εποχή του Ναπολέοντα, ο οποίος είχε κάνει την περιβόητη δήλωση «τέσσερεις εχθρικές εφημερίδες είναι πιο επίφοβες από χίλιες ξιφολόγχες».

Περισσότερα…

Το πρόγραμμα Erasmus το 2010/-11: λεπτομερή στοιχεία

08/05/2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα στοιχεία για τον αριθμό των φοιτητών και του διδακτικού και λοιπού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 (IP/12/454).

Περισσότερα…

Αύξηση-ρεκόρ 8,5% των ανταλλαγών φοιτητών με το Erasmus

08/05/2012

Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2012 - 25 χρόνια αφότου ξεκίνησε, το πρόγραμμα Erasmus είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ΕΕ και το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως σύστημα ανταλλαγής φοιτητών. Το ακαδημαϊκό έτος 2010-11, πάνω από 231.000 φοιτητές έλαβαν υποτροφία για να φοιτήσουν ή να επιμορφωθούν στο εξωτερικό: πρόκειται για νέα αύξηση-ρεκόρ κατά 8,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Περισσότερα…

Αθλητισμός

Περιμένοντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου EURO 2012 English (en)

04/05/2012

Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2012 - Όπως εκατομμύρια φίλαθλοι, περιμένω και εγώ με ανυπομονησία φέτος το καλοκαίρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου «EURO 2012». Το πρωτάθλημα θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και είμαι σίγουρη ότι θα παρακολουθήσουμε συναρπαστικούς αγώνες με πολλά γκολ.

Περισσότερα… English (en)

Μέσα επικοινωνίας

MEDIA και "Δημιουργική Ευρώπη" υπό τους προβολείς του 65ου Φεστιβάλ των Καννών
MEDIA και "Δημιουργική Ευρώπη" υπό τους προβολείς του 65ου Φεστιβάλ των Καννών

16/05/2012

Βρυξέλλες, 16 Μαΐου 2012 - Δεκαοχτώ ταινίες χρηματοδοτούμενες από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκαταλέγονται στην φετινή "Επίσημη Επιλογή" του φεστιβάλ των Καννών, και εφτά από αυτές, μεταξύ των οποίων και οι "Amour" του Michael Haneke, "The Angel's Share" του Ken Loach και "Jagten" (The Hunt) του Thomas Vinterberg, είναι υποψήφιες για τον Χρυσό Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Ανδρούλλα Βασιλείου θα απονείμει το πρώτο "Βραβείο MEDIA" στον Ιρανό σκηνοθέτη Asghar Farhadi και θα συζητήσει με σκηνοθέτες και άλλους επαγγελματίες το νέο πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" που προτ

Περισσότερα…

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας