Διαδρομή πλοήγησης

Δελτια Τυπου

Πολιτισμός

Η επίτροπος Βασιλείου επισκέπτεται την οικία του Ρομπέρ Σουμάν στο Scy-Chazelles (Γαλλία) English (en)

19/04/2012

Η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, επισκέφθηκε την οικία-μουσείο του Ρομπέρ Σουμάν στο Scy-Chazelles στις 20 Απριλίου και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ρομπέρ Σουμάν στον ναό του St Quentin.

Περισσότερα… English (en)

Εκπαίδευση και πολιτισμός: EE και Κίνα εγκαινιάζουν διάλογο ανάμεσα στους λαούς τους English (en)

18/04/2012

Βρυξέλλες, 18 Aπριλίου 2012 – Η Eυρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους εγκαινιάζοντας διάλογο ανάμεσα στους λαούς τους για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία, την έρευνα και την πολυγλωσσία. Η Ανδρούλλα Βασιλείου και ο Λίου Γιαντόνγκ, μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, υπέγραψαν σήμερα κοινή δήλωση με την οποία η ΕΕ και η Κίνα δεσμεύονται να ενισχύσουν τις επαφές και τις ανταλλαγές ανάμεσα στους λαούς τους με στόχο τη βελτίωση της εκατέρωθεν κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Περισσότερα… English (en)

Οι τέχνες και ο πολιτισμός μπορούν να χτίσουν γέφυρες με τους Ρομά, δήλωσε η επίτροπος Βασιλείου English (en)

17/04/2012

Ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην ένταξη των Ρομά ήταν το κεντρικό θέμα συνεδρίου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 18 Απριλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συναυλία που διοργάνωσε το διεθνές ίδρυμα "Γεχούντι Μενουχίν", με τη συμμετοχή της διάσημης τραγουδίστριας των Ρομά Ida Kelarova καθώς και παιδιών της κοινότητας αυτής.

Περισσότερα… English (en)

Οι νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Λογοτεχνίας στην Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου English (en)

17/04/2012

Τρεις από τους νικητές του περυσινού βραβείου θα παραστούν στην Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου στις 18 Απριλίου. Ο Andrej Nikolaidis (Μαυροβούνιο) και η Inga Zolude (Λετονία) θα επισκεφθούν το "Pen Literary Café" και εν συνεχεία θα λάβουν μέρος, από κοινού με τον Βρετανό νικητή Adam Foulds, σε συζήτηση που έχει διοργανωθεί με το φόρουμ 'Literature across Frontiers' - μια πρωτοβουλία που προωθεί τις ανταλλαγές, τη μετάφραση λογοτεχνικών έργων και την άσκηση πολιτικής για τη λογοτεχνία.

Περισσότερα… English (en)

Εκπαίδευση

Η ομάδα EIT στον τελικό του διαγωνισμού επιχειρηματικών σχεδίων κατά της φτώχειας English (en)

25/04/2012

Βρυξέλλες, 25 Απριλίου – Μια ομάδα που εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) θα συμμετάσχει στον τελικό ενός από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως στη Νέα Υόρκη στις 26 Απριλίου. Την παραμονή της συμμετοχής στον διαγωνισμό κατά της φτώχειας «HULT Global Case Challenge», η επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πενταμελή ομάδα που θα παρουσιάσει σχέδιο για την προώθηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας στην Αφρική.

Περισσότερα… English (en)

Η μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, κλειδί για την απασχόληση και την ανάπτυξη, επισημάνθηκε στους

25/04/2012

Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2012 – Η επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ Ανδρούλλα Βασιλείου συνέστησε να εκσυγχρονιστούν επειγόντως τα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης των χωρών της ΕΕ και να αρθούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (EHEA), με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης και της αυξανόμενης ανεργίας των νέων. Μιλώντας πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Παιδείας στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), στο πλαίσιο της διαδικασίας της Μπολόνιας, η επίτροπος Βασ

Περισσότερα…

'We Mean Business': Η Επιτροπή ξεκινά εκστρατεία για περισσότερες θέσεις εργασίας

17/04/2012

Βρυξέλλες, 17 Απριλίου 2012 - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα την εκστρατεία “We Mean Business”, που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργούν περισσότερες θέσεις για ασκούμενους με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας των νέων. Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους νέους, μετά την εκπαίδευση και επαγγελματική τους κατάρτιση, να βρουν μια πρώτη ενδιαφέρουσα δουλειά.

Περισσότερα…

Ενίσχυση της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα

13/04/2012

«Η εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα αποτελεί μοχλό της μελλοντικής ανάπτυξης και θα μας βοηθήσει να εμπνεύσουμε τους επιχειρηματίες του αύριο. Εάν η Ευρώπη επιθυμεί να παραμείνει ανταγωνιστική, πρέπει να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό της, στις δεξιότητές του, στην ικανότητά του να προσαρμόζεται και να καινοτομεί.

Περισσότερα…

Μέσα επικοινωνίας

Φόρος τιμής στον Κλοντ Μιλέρ, πρόεδρο των "Europa Cinémas" English (en)

05/04/2012

Η Ανδρούλλα Βασιλείου απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο σκηνοθέτη Κλοντ Μιλέρ που πέθανε χθες στο Παρίσι σε ηλικία 70 ετών.

Περισσότερα… English (en)

Ο Ασγκάρ Φαρχαντί, ο πρώτος νικητής του βραβείου MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών English (en) français (fr)

04/04/2012

Βρυξέλλες, 4 Απριλίου 2012 - Η Ανδρούλλα Βασιλείου θα απονείμει το πρώτο βραβείο MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιρανό σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχαντί την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών.

Περισσότερα… English (en) français (fr)

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας