Διαδρομή πλοήγησης

Δελτια Τυπου

Πολιτισμός

Η επίτροπος ενημερώνει υπουργούς για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT)

27/05/2011

Δημόσια διαβούλευση της Επιτροπής για το πρώτο "στρατηγικό θεματολόγιο καινοτομίας" του ινστιτούτου που καθορίζει τις προτεραιότητες και τους κύριουςστόχους της επόμενης επταετίας (δελτίο Τύπου). Η διαβούλευση, που λήγει στις 30 Ιουνίου, επικεντρώνεται στην αποστολή, τους στόχους και τη μελλοντική χρηματοδότηση του EIT. Η επίτροπος καλεί τα κράτη μέλη να συμμετάσχουν και εξαίρει τον ρόλο του ινστιτούτου.

Περισσότερα…

Επιτεύχθηκε συμφωνία για το σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

19/05/2011

Η επίτροπος Βασιλείου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Πολιτισμού της ΕΕ για τη δημιουργία «σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», το οποίο θα απονέμεται σε ιστότοπους που προβάλλουν την ιστορία και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πρώτοι ιστότοποι που θα λάβουν το νέο σήμα θα ανακοινωθούν το 2013.

Περισσότερα…

Δύο γυναίκες σεναριογράφοι μοιράζονται το βραβείο ευρωπαϊκών ταλέντων MEDIA το 2011

10/05/2011

 Οι σεναριογράφοι Virág Zomborácz (Ουγγαρία) και Hanna Sköld (Σουηδία) θα μοιραστούν το φετινό βραβείο ευρωπαϊκών ταλέντων MEDIA για τα σενάρια που έγραψαν, αντίστοιχα, για τις ταινίες Afterlife και Granny's Dancing on the Table. Tο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη ταινία που λαμβάνει στήριξη από το πρόγραμμα κινηματογράφου MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης· ειδικοί βαθμολογούν τα σενάρια με κριτήριο τη δυναμική απήχησής τους στο κοινό ολόκληρης της Ευρώπης.

Περισσότερα…

Εκπαίδευση

Οι υπουργοί στηρίζουν το σχέδιο δράσης της Επιτροπής κατά της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου

20/05/2011

Δήλωση της επιτρόπου Βασιλείου στη σύσκεψη των υπουργών Παιδείας (20 Μαΐου 2011)

"Σήμερα, έγινε ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου στην Ευρώπη και, ταυτόχρονα, στην προσπάθεια να επιτύχουμε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της στρατηγικής "Ευρώπη 2020". Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας: η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει έξι εκατομμύρια νέους χωρίς ξεκάθαρες προοπτικές για τη μελλοντική τους εκπαίδευση και απασχόληση."

Περισσότερα…

Οι μισοί νέοι της Ευρώπης πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό

13/05/2011

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 53% των νέων στην Ευρώπη επιθυμούν ή έχουν έντονο ενδιαφέρον να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά θεωρούν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στο εξωτερικό, κάτι που θα αποτελούσε ένα καλό πρώτο βήμα. Η έρευνα καταδεικνύει την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη μεγάλη επιθυμία των νέων να εργαστούν στο εξωτερικό και στην πραγματική κινητικότητα του εργατικού δυναμικού: λιγότερο από το 3% του ενεργού πληθυσμού της Ευρώπης ζει σήμερα εκτός της πατρίδας του. Η

Περισσότερα…

Μεγαλύτερη στήριξη στους νέους της Ευρώπης - Εκδήλωση "Νεολαία σε Κίνηση" στη Φλωρεντία

05/05/2011

Πενθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ιταλική πόλη της Φλωρεντίας (6-10 Μαΐου) για την προώθηση της πρωτοβουλίας της ΕΕ "Νεολαία σε Κίνηση". Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η ενθάρρυνση των σπουδών και της κατάρτισης στο εξωτερικό. Στις 6 Μαΐου η επίτροπος Βασιλείου εγκαινιάζει στο κέντρο της πόλης ένα περίπτερο, επιφάνειας 200 τ.μ., αφιερωμένο στη "Νεολαία σε Κίνηση". Το περίπτερο αποτελεί κομβικό σημείο για δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλ

Περισσότερα…

Μέσα επικοινωνίας

Η Ανδρούλλα Βασιλείου απονέμει το βραβείο Ευρωπαϊκών Ταλέντων MEDIA
Η Ανδρούλλα Βασιλείου απονέμει το βραβείο Ευρωπαϊκών Ταλέντων MEDIA

16/05/2011

Στις 15 Μαΐου η Ανδρούλλα Βασιλείου απένειμε το βραβείο Ευρωπαϊκών Ταλέντων MEDIA στις σεναριογράφους Virág Zomborácz (Ουγγαρία) και Hanna Sköld (Σουηδία) για τα σενάρια των ταινιών 'Afterlife' και 'Granny's Dancing on the Table' αντίστοιχα. Tο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη κινηματογραφική παραγωγή που χρηματοδοτεί το MEDIA, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης του κινηματογράφου. Ειδικοί βαθμολογούν τα σενάρια με κριτήριο τη δυνατότητα απήχησής τους στο κοινό ολόκληρης της Ευρώπης. Εφέτος δύο ταινίες ισοψήφισαν, οπότε το βραβείο μοιράζονται δύο σεναριογράφοι.

Περισσότερα…

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών γιορτάζει τα 20 χρόνια του προγράμματος MEDIA

13/05/2011

Η 20ή επέτειος του ευρωπαΐκού προγράμματος MEDIA για τον κινηματογράφο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ετήσιου ευρωπαϊκού ραντεβού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στις 16 Μαΐου. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης θα είναι η Ανδρούλλα Βασιλείου και ο Ζιλ Ζακόμπ, πρόεδρος του Φεστιβάλ, και θα πλαισιώνονται από είκοσι Ευρωπαίους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Γαβράς, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ράντου Μιχαϊλεάνου και ο Ζάκο Βαν Ντορμάελ. Θα συζητήσουν όλα όσα έχει επιτύχει το πρόγραμμα MEDIA καθώς και το μέλλον του κινηματογράφου στην Ευρώπη. Εφ

Περισσότερα…

9 Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης: 27 ταινίες από 27 κράτη μέλη στις κινηματογραφικές αίθουσες

06/05/2011

Χάρη στη Eurocine 27 – μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δικτύου UGC - προβάλλονται 27 ταινίες από 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό και την προώθηση της πολιτισμικής πολυμορφίας στην Ευρώπη.

Περισσότερα…

9 Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης: 27 ταινίες από 27 κράτη μέλη στις κινηματογραφικές αίθουσες

06/05/2011

Χάρη στη Eurocine 27 – μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δικτύου UGC - προβάλλονται 27 ταινίες από 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό και την προώθηση της πολιτισμικής πολυμορφίας στην Ευρώπη.

Περισσότερα…

Πολυγλωσσία

Singer and cellist in tune with language learning

12/05/2011

 The renowned Belgian cellist David Cohen and singer Dani Klein, who enjoyed chart-topping success with Vaya Con Dios in the Nineties, will share their experience of learning and using foreign languages during an award ceremony in Brussels on 10 May for winners of the European Commission's 'Tongue Stories' competition. The online contest invited people to reveal how a knowledge of foreign languages made a difference to their lives, personally or professionally. The winners were selected from nearly 600 contributions through online votes.

To find out more:
http://www.tonguestories.eu
http://ec.europa.eu/education/languages/index_en.htm

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας