Διαδρομή πλοήγησης

Δελτια Τυπου

Πολιτισμός

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων «Border Breakers» 2011

25/11/2010

Η επίτροπος Βασιλείου και η εταιρεία μουσικής παραγωγής Eurosonic ανακοίνωσαν σήμερα τους νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Border Breakers (EBBA) 2011 για την ανάδειξη νέων ταλέντων στην ευρωπαϊκή ποπ, ροκ και χορευτική μουσική. Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους σε τελετή που θα παρουσιάσει ο τηλεπαρουσιαστής και μουσικός Jools Holland στο φεστιβάλ μουσικής Eurosonic-Noorderslag που θα πραγματοποιηθεί στην ολλανδική πόλη Γκρόνιγκεν στις 12 Ιανουαρίου 2011.

Περισσότερα…

Τελετή απονομής του ευρωπαϊκού βραβείου λογοτεχνίας για το 2010

18/11/2010

Έντεκα συγγραφείς θα λάβουν το βραβείο λογοτεχνίας της ΕΕ για το 2010 σε ειδική πανηγυρική τελετή σήμερα το βράδυ στο Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο (KVS) στις Βρυξέλλες. Το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνεται σε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Οι 11 νικητές και νικήτριες του φετινού έτους επιλέχθηκαν από εθνικές κριτικές επιτροπές του Βελγίου, της Κύπρου, τη ς Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας...

Περισσότερα…

Η επίτροπος στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ

18/11/2010

Η επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή της που το Συμβούλιο ενέκρινε στις 18 Νοεμβρίου το σχέδιο εργασίας για τον Πολιτισμό 2011-2014, καθώς και τα συμπεράσματα για την ευρωπαϊκή κινηματογραφική κληρονομιά, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο στην ψηφιακή εποχή και τον ρόλο του πολιτισμού στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, η επίτροπος συζήτησε το θέμα της μεταφοράς της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς στο Διαδίκτυο, με μια Ομάδα Προβληματισμού ("Επιτροπή Σοφών") που θα υποβάλει σ

Περισσότερα…

Film Festival: Commissioner Vassiliou salutes European winners at the International Rome Film Festival Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it)

06/11/2010

Three films co-funded by the European Union's MEDIA programme were among those honoured at the closing ceremony of the International Rome Film Festival on 5 November. "Hævnen/In a better world" by Susanne Bier received two of the main awards: The Grand Prix of the Jury and the Prix of the Public for the best film. Toni Servillo got the Prix of the Jury as best actor for his role in the film "Una vita tranquilla/A quite life" of Claudio Cupellini. The Prix of best Italian actor was awarded to Francesco di Leva in the same film.

Περισσότερα… Deutsch (de) English (en) français (fr) italiano (it)

Εκπαίδευση

Η Επιτροπή διοργανώνει συνέδριο κατά της "ξύλινης γλώσσας"

25/11/2010

Η χρήση απλής γλώσσας από τη διοίκηση συμβάλλει στη δημοκρατία; Είναι δυνατή η σύνταξη νομικών κειμένων κατανοητών απ’ όλους; Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Πώς να γράφετε με σαφήνεια σε όλη την Ευρώπη" στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου.

Περισσότερα…

Europe 2020 flagship initiative 'An Agenda for new skills and jobs: A European contribution towards full employment'. Frequently asked questions English (en)

23/11/2010

Περισσότερα… English (en)

Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας:Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας: η ΕΕ κα

23/11/2010

Σήμερα υπάρχουν στην ΕΕ 23 εκατομμύρια άνεργοι —το 10% του ενεργού πληθυσμού—, πράγμα που έχει σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας της Ευρώπης. Συγχρόνως, μερικοί εργοδότες αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να προσλάβουν προσωπικό, ιδίως για θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης. Για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε σήμερα την εμβληματική της πρωτοβουλία «Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας». Στην πρωτοβουλία αυτή καθορίζονται 13 βασικές ενέργειες που...

Περισσότερα…

Η επίτροπος Βασιλείου στο Συμβούλιο υπουργών Παιδείας της ΕΕ

19/11/2010

Η επίτροπος Βασιλείου έκανε έκκληση στα κράτη μέλη να μην προβούν σε "κοντόφθαλμες" περικοπές των κονδυλίων για την παιδεία στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Η μείωση των κονδυλίων για την παιδεία είναι μια πολύ κοντόφθαλμη πολιτική, η οποία μακροπρόθεσμα θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα κράτη μέλη να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους για την παιδεία," επεσήμανε η επίτροπος μετά από σύσκεψη των υπουργών Παιδείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα…

Αθλητισμός

Η επίτροπος στο Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ

18/11/2010

Η κ. Βασιλείου εξέφρασε την ικανοποίησή της που το Συμβούλιο αναγνώρισε τον ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνική ένταξη. "Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Συμβούλιο αναγνώρισε πλήρως τη σημασία του αθλητισμού ως μοχλού κοινωνικής ανάπτυξης και αλλαγής. Ο αθλητισμός μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες και να δώσει στα άτομα μια δεύτερη ευκαιρία", ανέφερε η επίτροπος μετά τη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου.

Περισσότερα…

Πολυγλωσσία

Από τη φινλανδική Λαπωνία μέχρι τη Λεμεσό, έφηβοι ετοιμάζονται για το διαγωνισμό μετάφρασης της ΕΕ

22/11/2010

Έως 3 300 έφηβοι από όλη την Ευρώπη θα δοκιμάσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους στον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Juvenes Translatores» (νεαροί μεταφραστές) για σχολεία στις 23 Noεμβρίου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία, από την πόλη Kittilä στη φινλανδική Λαπωνία μέχρι τη Λεμεσό στην Κύπρο. Ο διαγωνισμός αυτός θα διαρκέσει δύο ώρες, από τις 10 έως τις 12 ώρα Βρυξελλών υπό την εποπτεία των σχολείων.

Περισσότερα…

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας