Η Ανδρούλλα Βασιλείου και ο Plácido Domingo εγκαινιάζουν την έκθεση πολιτιστικής κληρονομιάς στις Βρυξέλλες

Διαδρομή πλοήγησης

Η Ανδρούλλα Βασιλείου και ο Plácido Domingo εγκαινιάζουν την έκθεση πολιτιστικής κληρονομιάς στις Βρυξέλλες

Η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, και ο Plácido Domingo, τενόρος της όπερας και πρόεδρος του Europa Nostra, θα εγκαινιάσουν μια έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζει τους νικητές του βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά / των βραβείων Europa Nostra σήμερα (5 Δεκεμβρίου, 17:30) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο κτίριο Berlaymont στις Βρυξέλλες.

Μετά τα εγκαίνια, η επίτροπος Βασιλείου και ο Plácido Domingo θα συμμετάσχουν σε διάλογο με τους πολίτες στο Palais des Beaux Arts, στις Βρυξέλλες (IP/13/1194).

«Η έκθεση δείχνει το τεράστιο ταλέντο και την αφοσίωση που υπάρχει στον τομέα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και την περηφάνια μας για την Ευρώπη ως ηπείρου πολιτισμού, δημιουργικότητας και αριστείας», σχολίασε η επίτροπος Βασιλείου.

Η έκθεση, που θα λειτουργεί έως τις 20 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει 33 έργα πολιτιστικής κληρονομιάς από ισάριθμες χώρες που έχουν κερδίσει το βραβείο της ΕΕ για την πολιτιστική κληρονομιά / τα βραβεία Europa Nostra μετά το 2002. Το βραβείο εξαίρει την αριστεία σε τέσσερις τομείς: συντήρηση, έρευνα, ειδικές υπηρεσίες, καθώς και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.

Η έκθεση ανήκει σε μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 50ής επετείου του Europa Nostra, περιλαμβανομένης της διάσκεψης «Η Πολιτιστική Κληρονομιά για την Ευρώπη - η Ευρώπη για την Πολιτιστική Κληρονομιά». Για όλες τις εκδηλώσεις χρειάζεται εγγραφή.

Το βραβείο της ΕΕ για την πολιτιστική κληρονομιά / τα βραβεία Europa Nostra διοργανώνονται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του προγράμματος «Πολιτισμός», που έχει επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ στη συγχρηματοδότηση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς από το 2007. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. το δελτίο τύπου IP/13/279. (Αρμόδιος επικοινωνίας: Dennis Abbott: +32 2 295 92 58).

Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2013 |  Αρχή σελίδας