Συνέδριο της ΕΕ για τη Νεολαία, Βαρσοβία (5-7 Σεπτεμβρίου)

Διαδρομή πλοήγησης

Συνέδριο της ΕΕ για τη Νεολαία, Βαρσοβία (5-7 Σεπτεμβρίου)

Μέσα σ' ένα κλίμα συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας των νέων, οικονομικής αβεβαιότητας και εμφύλιων ταραχών σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, το συνέδριο που πραγματοποιεί η ΕΕ στη Βαρσοβία για τη Νεολαία επικεντρώνεται στο τι κάνουν οι πολιτικοί ιθύνοντες για να ενισχύσουν τον διάλογο με τους νέους και να τους ενθαρρύνουν να ασχολούνται περισσότερο με τα κοινά. Η κα Ανδρούλλα Βασιλείου συμμετέχει στην εκδήλωση μαζί με 100 εκπροσώπους της νεολαίας και της πολιτικής ηγεσίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

'Μόνο με τη συνεργασία και τον διάλογο θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι,' δήλωσε η επίτροπος. Το συνέδριο αυτό, που εντάσσεται στο πλαίσιο του λεγόμενου "δομημένου διαλόγου" με τους υπεύθυνους για θέματα νεολαίας, δίνει επίσης την ευκαιρία στην Επιτροπή να συζητήσει για πρώτη φορά τις νέες δημοσιονομικές προτάσεις της για την παιδεία, την εκπαίδευση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα, για την περίοδο 2014-2020 η Επιτροπή θα ζητήσει αύξηση 73% του ποσού που προορίζεται για τους συγκεκριμένους τομείς, ώστε να φθάσει τα 15,2 δισ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, θα αυξηθούν σημαντικά οι ενισχύσεις για σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, καθώς και για ανταλλαγές νέων, εθελοντισμό, συνεργασία και αναμόρφωση των διαφόρων πολιτικών (βλ. IP/11/857).

Το συνέδριο προβάλλει τις ενισχύσεις που παρέχει η ΕΕ μέσω του προγράμματος «Νεολαία σε δράση» για άτυπη εκπαίδευση και εθελοντισμό, με τη συμμετοχή χωρών εντός και εκτός των συνόρων της ΕΕ. Πέρυσι, για παράδειγμα, η ΕΕ χορήγησε 12,3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 900 περίπου σχεδίων με τη συμμετοχή 5.600 νέων από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας