Η Ανδρούλλα Βασιλείου στην έναρξη των Special Olympics στην Αθήνα

Διαδρομή πλοήγησης

Η Ανδρούλλα Βασιλείου στην έναρξη των Special Olympics στην Αθήνα

Η τελετή έναρξης των Διεθνών Θερινών Αγώνων Special Olympics θα γίνει στις 25 Ιουνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, της επιτρόπου της ΕΕ για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Ανδρούλλας Βασιλείου, και του προέδρου των Special Olympics Τίμοθυ Σράιβερ. Οι Special Olympics του 2011 θα συγκεντρώσουν πάνω από 7.500 αθλητές από περισσότερες από 180 χώρες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν συνολικά σε 22 αθλήματα.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της, η επίτροπος Βασιλείου θα τονίσει τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη, αξίες που προάγουν οι Special Olympics.

Στις 26 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ, η επίτροπος Βασιλείου θα απονείμει βραβεία στους νικητές των διαφόρων αγωνισμάτων κολύμβησης. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα παραθέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας.

Οι πρώτοι Διεθνείς Θερινοί Αγώνες Special Olympics έγιναν το 1968 με τη συμμετοχή 1.000 περίπου αθλητών από 26 πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά. Εκτός από τους 7.000 αθλητές που θα λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση, στους αγώνες αναμένονται περίπου 2.500 προπονητές και 3.000 κριτές/διαιτητές, 25.000 εθελοντές, 40.000 συγγενείς των αθλητών και χιλιάδες θεατές. Οι αγώνες θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ελληνική τηλεόραση, καθώς και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, στις 20.00.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει στο ευρωπαϊκό κίνημα Special Olympics στήριξη ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 5,3 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των Διεθνών Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστότοπος της επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου:
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/vassiliou/index_en.htm

Ιστότοπος Special Olympics:
http://www.athens2011.org/index.asp

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας