Διαδρομή πλοήγησης

Ειδησεις

Πολιτισμός

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού προβάλλει τις πολιτιστικές διαδρομές της ΕΕ

27/09/2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης σκοπεύουν να εντείνουν τη συνεργασία τους για να προβάλουν τις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές, που δίνουν στους τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. "Οι πολιτιστικές διαδρομές θα σας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι που σηματοδοτείται από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης: ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτιστική δημοκρατία, πολιτιστική πολυμορφία και ταυτότητα, διάλογος και αμοιβαίες ανταλλαγές", δήλωσε

Περισσότερα…

Η επίτροπος Βασιλείου συναντά τον νέο υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας

08/09/2010

Επ' ευκαιρία του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, ο νέος υπουργός Πολιτισμού της Λιθουανίας, Arunas Gelunas, πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στην επίτροπο. Η επίσκεψη αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Λιθουανίας στο Πρόγραμμα "Πολιτισμός", καθώς και την εμπειρία μετά την ανακήρυξη του Βίλνιους σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2009, οπότε προγραμματίστηκαν περίπου 100 έργα και 1.500 εκδηλώσεις υπό τον γενικό τίτλο "Culture Live".

Αθλητισμός

Συνάντηση με τον Μανώλη Μαυρομμάτη, εισηγητή της Ανεξάρτητης Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Αθλητισμού

14/09/2010

Πριν από μερικούς μήνες, η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου συγκάλεσε ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τον αθλητισμό και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της διαβούλευσης ενόψει της έκδοσης εγγράφου πολιτικής με θέμα τον αθλητισμό. Έργο της ομάδας ήταν η σύνταξη έκθεσης σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης των νέων αρμοδιοτήτων της ΕΕ στον τομέα του αθλητισμού. Στη σημερινή συνάντηση, ο εισηγητής της ομάδας, Μανώλης Μαυρομμάτης, παρουσίασε την έκθεση στην επίτροπο.

Εκπαίδευση

Η επίτροπος υπογράφει ιστορική συμφωνία με τη Νότιο Αφρική

29/09/2010

Η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου υπέγραψε το σημαντικότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης της ΕΕ υπέρ της Νοτίου Αφρικής μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής ΕΕ-Νοτίου Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα, ύψους άνω των 122 εκατομμυρίων ευρώ, παρέχει στήριξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η επίτροπος Βασιλείου και η Νοτιοαφρικανή υπουργός Βασικής Εκπαίδευσης Angie Motshekga υπέγραψαν τη συμφωνία παρουσία του προέδρου της χώρας Jacob Zuma, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπόι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Περισσότερα…

Commissioner Vassiliou delivers opening speech at Grundtvig conference in Copenhagen

23/09/2010

Commissioner Vassiliou spoke about the importance of adult learning at the opening of the Grundtvig Tenth Anniversary Conference in Copenhagen on 23 September. During her speech, she stated: "The lessons of lifelong learning hold true for Denmark – and they hold true for Europe too. In each of our countries, education is the master-key that unlocks all the doors – to better skills; to personal development and active engagement in the community; and to economic growth. (…) We stress that education is not a one-shot opportunity. Especially today, in a rapidly changing world, and in a Europe where people are living longer, learning must continue throughout life."

Η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου συμμετέχει σε εκδηλώσεις για τη δέκατη επέτειο του Grundtvig, του ευρωπαϊκού

21/09/2010

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί επ' ευκαιρία της δεκάτης επετείου του προγράμματος Grundtvig στις 23 Σεπτεμβρίου στην Κοπεγχάγη, η επίτροπος θα συναντήσει εμπειρογνώμονες του τομέα της εκπαίδευσης και άτομα που βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα αυτό. Θα έχει επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Σχολή Εκπαίδευσης της Δανίας στο Πανεπιστήμιο του Aarhus, καθώς και να συναντήσει τη δανή υπουργό Παιδείας Tina Nedergaard και τον δανό υπουργό Πολιτισμού Per Stig Møller.

Η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου συναντά τον επίτροπο της Αφρικανικής Ένωσης, καθηγητή Jean-Pierre Ezin.

16/09/2010

Η επίτροπος συναντά τον καθηγητή Ezin (επίτροπο Ανθρωπίνων Πόρων, Επιστημών και Τεχνολογίας της Αφρικανικής Ένωσης) ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής ΕΕ-Αφρικής στη Λιβύη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν συγκαταλέγονται η αφρικανική ατζέντα για την ανώτατη εκπαίδευση, ο διάλογος για τη χάραξη πολιτικών, και τα προγράμματα κινητικότητας (ιδίως το πρόγραμμα Erasmus Mundus).

Η επίτροπος απευθύνει μήνυμα στους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς όλης της Ευρώπης

13/09/2010

Καθώς τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ξεκινούν μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά, η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου απευθύνει ανοικτή επιστολή στους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς όλης της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης. Μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμά της εδώ.

Μήνυμα της επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλας Βασιλείου, προς τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς όλης της Ευρώπης επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρ

13/09/2010

Αγαπητοί μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί,

Με την επιστροφή σας στα θρανία, θα ήθελα να σας ευχηθώ μια δημιουργική και ευχάριστη ακαδημαϊκή χρονιά. Η Ευρώπη στηρίζει τις ελπίδες της στο αξιέπαινο έργο όλων σας.

Περισσότερα…

Η επίτροπος Βασιλείου επισκέπτεται τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας

10/09/2010

Η επίτροπος Βασιλείου συναντά διοικητικά και επιστημονικά στελέχη του οργανισμού αρμόδια για τη χορήγηση υποτροφιών στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ Μαρία Κιουρί. Έχουν κατατεθεί σχεδόν 5.000 αιτήσεις, δηλαδή κατά 20% περισσότερες σε σχέση με το 2009. Φέτος το διαθέσιμο ποσό για υποτροφίες ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν μεταξύ 800 ερευνητών για σχέδια διάρκειας έως 3 ετών. Οι υπότροφοι ερευνητές επιλέγονται από εξεταστικές επιτροπές που έχουν επικεφαλής στε

Νεολαία

Η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση για την πρωτοβουλία "Νεολαία σε Κίνηση"

17/09/2010

Η επίτροπος έλαβε μέρος σε δημόσια συζήτηση με θέμα την πρωτοβουλία "Νεολαία σε κίνηση". Η συζήτηση αυτή μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συμμετείχαν 100 περίπου άτομα, ενώ στη διαδικτυακή συζήτηση έλαβαν μέρος γύρω στα 200. Η επίτροπος απάντησε σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις μέσα στη μία ώρα που είχε στη διάθεσή της. Μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συζήτησης είναι αναρτημένο σε αυτήν την ιστοσελίδα&l

Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2012 |  Αρχή σελίδας