Cale de navigare

Mandat

Succesul industriei europene şi al companiilor mai mici din cadrul acesteia este esenţial pentru bunăstarea economică şi socială a cetăţenilor europeni. Obiectivul meu central în calitate de Comisar pentru Întreprinderi şi Industrie este de a mă asigura că toate sectoarele de afaceri ale UE vor ieşi din criza economică actuală mai puternice şi mai competitive decât înainte, capabile să susţină creşterea durabilă într-o economie de piaţă socială puternică.

Modernizarea şi consolidarea capacităţii industriale a UE va avea un rol central în asigurarea succesului strategiei UE pentru 2020. De aceea doresc să privesc politica noastră industrială actuală dintr-o perspectivă proaspătă, pentru a spori competitivitatea sectorului la nivel global. Doresc să implementez cadrul care să permită industriilor mici şi mari să abordeze cerinţele economice şi de mediu ale secolului al XXI-lea într-un mod dinamic, durabil şi inovator. Aceasta presupune încorporarea „economiei ecologice” în centrul tuturor noilor politici industriale, astfel încât Europa să poată deveni liderul mondial în ce priveşte eficienţa ecologică, designul ecologic şi tehnologiile ecologice.

IMM-urile joacă un rol important în cadrul capitalului nostru industrial. Trebuie să le dezvoltăm potenţialul, în special în domeniul creşterii exporturilor. Acest lucru va însemna, pe de o parte, să le asigurăm un acces sporit la finanţare, iar pe de altă parte, să le sprijinim funcţionarea de zi cu zi prin implementarea eficace a Actului pentru Întreprinderile Mici şi consolidarea pieţei interne. De asemenea, doresc să dezvolt o nouă cultură a antreprenoriatului şi a inovaţiei în Europa, pentru a crea un mediu în care cetăţenii nu se tem să încerce noi acţiuni de afaceri.

În sfârşit, Tratatul de la Lisabona ne oferă o nouă bază legală în domeniul politicii spaţiale şi al turismului. Este esenţial să avem o politică spaţială europeană puternică pentru a ne consolida competitivitatea şi a întări capacitatea tehnologică a sistemului nostru industrial, iar eu doresc să mă asigur că proiectele precum GMES şi Galileo produc rezultate de înaltă calitate atât pentru cetăţeni, cât şi pentru industrie. De asemenea, doresc să dezvolt potenţialul sectorului turistic, care a devenit deja una dintre principalele activităţi economice ale Europei.

Am convingerea personală că societăţile noastre vor putea să satisfacă cerinţele de afaceri din lumea de azi numai dacă funcţionează la scară europeană şi globală şi sunt nerăbdător să începem colaborarea cu industria, cetăţenii, ONG-urile şi actorii politici pentru a găsi soluţii pozitive privind dificultăţile ce ne aşteaptă.

Ultima actualizare: 11/07/2014 |  Începutul paginii