Sti

2

Nyheder

Bedste klimaløsninger i fem lande præmieres i EU's klimakonkurrence

En verden du kan lide, med et klima du kan lide

I dag blev de nationale vindere af klimakonkurrencen om Europas bedste klimaløsninger kåret i Bulgarien, Italien, Litauen, Polen og Portugal. Vinderprojekterne omfatter et initiativ om fælles kompost, to projekter om klimavenlige boliger, et kunstatelier, hvor der skabes nye gadgets af affald, og et initiativ, som imødegår klimaforandringerne ved at så nye græsgange.

EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, sagde følgende: "Projekterne viser, at alle europæere kan bidrage til at redde klimaet ved at tage enkle skridt, som på samme tid sparer os penge og forbedrer vores livskvalitet. Det har været utroligt opmuntrende at se så mange innovative projekter indsendt til klimakonkurrencen fra hele EU. De vil hjælpe os med at skabe en verden du kan lide, med et klima du kan lide – for nulevende og kommende generationer."

De europæiske borgere har stemt på deres favorit blandt 269 bidrag. Og blandt de ti projekter med flest stemmer har en jury udvalgt de mest praktiske, effektive og inspirerende projekter.

For Bulgarien har juryen valgt The European public, et initiativ om fælles kompostering i Sofia, som også øger borgernes miljøbevidsthed.

Italiens vinder er projektet EASYHOME 4EQ, et boligkompleks, som udelukkende bruger vedvarende energikilder i sine bygninger.

Den litauiske vinder er det anderledes designstudie "Absurd Idea", som promoverer genbrug på en original måde ved at skabe nye trends af gamle ting.

Det polske projekt om lavenergibygninger for alle vandt, fordi det kombinerer billige løsninger til nedbringelse af energiforbruget med den traditionelle polske byggestil.

Portugals vinder er projektet Sown Biodiverse Pastures, et initiativ, som ikke blot øger græsgangens produktivitet, men også hjælper med at undgå CO2-udledninger og mindske erosionen.

Klimakonkurrencen belønner ét klimaprojekt i disse fem lande. Den overordnede europæiske vinder offentliggøres ved overrækkelsen af Sustainia-prisen den 7. november i København.

Konkurrencen er led i Europa-Kommissionens kommunikationskampagne om klimaforandringer, En verden du kan lide, med et klima du kan lide. Siden lanceringen i oktober 2012 er kampagnen nået ud til millioner af europæere. Den har fået over 40 000 følgere på de sociale medier og modtaget støtte fra næsten 200 partnerorganisationer i hele EU. Desuden har adskillige kendte personerstøttet projektet, blandt andet FN's Generalsekretær, Ban Ki-moon, og den Oscar-vindende skuespiller, Colin Firth.

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen