Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: "EU og Stillehavsregionen kan hjælpe hinanden med at bekæmpe klimaændringerne"

Connie Hedegaard

Connie Hedegaard repræsenterer EU på det årlige møde i Stillehavsøernes Forum (PIF) i Majuro på Marshalløerne den 3.-5. september. Dette års møde fokuserer på klimaindsatsen i Stillehavsregionen. Hun besøger også Manila den 6. september, hvor hun mødes med repræsentanter for Filippinernes regering og Den Asiatiske Udviklingsbank.

Connie Hedegaard udtaler: "Jeg håber på at gøre EU og Stillehavsregionen til partnere i den globale klimaindsats. Stillehavsregionen kan regne med EU's samarbejde og engagement i klimaspørgsmål. Vi stoler på, at Stillehavsregionen kan hjælpe os med at få de andre store økonomier med i den kommende klimastrategi, der skal lægges på bordet i 2015. Der er ingen tid at spilde, hvis vi skal undgå, at altødelæggende klimakatastrofer går hen og bliver hverdagskost."

Stillehavsøernes Forum (PIF) blev oprettet i 1971. Det er Stillehavsregionens vigtigste politiske og økonomiske institution. Dette års møde i forummet har overskriften "Marshalling the Pacific Response to the Climate Challenge."

Ud over at deltage i det officielle forum mødes Connie Hedegaard bilateralt med ledere fra en række Stillehavsøer. Disse møder vil fokusere på klimaændringernes konsekvenser for regionen samt på, hvordan man kan gøre fremskridt i de internationale forhandlinger om at få en ny international klimaaftale i stand i 2015 og optrappe den globale klimaindsats inden 2020.

I Manila vil Connie Hedegaards program omfatte møder med præsident Benigno Aquino, repræsentanter for Filippinernes kommission for klimaændringer og Den Asiatiske Udviklingsbank. Hun har også et frokostmøde med repræsentanter for det filippinske civilsamfund.

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen