Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: "Med det nye LIFE-program tredobles midlerne til klimaindsatsen"

Blomstrende euro © iStockphoto

COREPER har godkendt den aftale, der blev indgået i sidste uge mellem EU-institutionerne, om et nyt LIFE-finansieringsprogram til fordel for miljøet og klimaindsatsen. Det baner vejen for, at Rådet og Europa-Parlamentet formelt kan vedtage den nye LIFE-forordning senere på året.

Connie Hedegaard udtaler: “Det glæder mig, at der med det nye LIFE-program vil ske en tredobling af de midler, der afsættes til klimaindsatsen. Fra 2014 til 2020 vil der via det nye LIFE-program blive brugt mere end 860 mio. euro på klimaindsatsen. Det betyder, at en større andel af projekterne under LIFE vil bidrage til indsatsen mod klimaændringer. Det vil være en stor hjælp.''

Det nye LIFE-program vil over de næste 7 år i alt bidrage med 3 456 mio. euro, herunder 2 592 mio. euro til fordel for miljøet og 864 mio. euro til fordel for klimaindsatsen.

Selv om nogle af de forenklingsforanstaltninger, der oprindeligt var foreslået, ikke er med i den vedtagne tekst, er Kommissionen overbevist om, at den nye forordning klart vil forbedre kvaliteten af de projekter, der støttes via LIFE. Den større andel af EU-medfinansiering vil især blive hilst velkommen af de organisationer, der tidligere har kæmpet for at finde den nødvendige finansiering til at dække dele af deres projekter.

Den største del af det nye LIFE-instrument vil yde finansiering til EU-organisationer, der arbejder inden for miljø og klimaindsatsen i medlemslandene, gennemgående ved at tildele støtte til projekter.

Miljøkommissær Janez Poto─Źnik udtaler: “Dette er et væsentligt fremskridt. Den nye forordning vil bidrage til at øge den politiske relevans af et finansieringsinstrument, der netop har fejret sit 20-års jubilæum, og de nye integrerede projekter vil bidrage til væsentlig mere indflydelse, idet EU's midler fra forskellige instrumenter integreres i højere grad for at stimulere støtten til miljømæssige projekter i hele EU.Efter den seneste aftale om det syvende miljøhandlingsprogram er det især godt at se, hvordan dette magtfulde værktøj begynder at tage form, så det kan være med til at gøre ord til mærkbare tiltag.”

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen