Sti

2

Nyheder

Klimafinansiering: EU mere end opfylder sit tilsagn om hurtig startfinansiering

14/05/2013

Coins and green plant isolated on white © iStockphoto

Økofinrådet vedtog i dag en rapport, der viser, at EU har tegnet sig for ca. en tredjedel af den samlede finansiering fra de udviklede lande for 2010-2012.

"På trods af den vanskelige økonomiske situation har EU opfyldt og endda overgået sit tilsagn om hurtig startfinansiering til udviklingslandene ved at tilvejebringe over 7,3 milliarder euro til klimafinansiering. Dette er et meget klart signal om, at EU er fast besluttet på at nå frem til en global løsning på klimaændringernes konsekvenser til gavn for alle," siger Connie Hedegaard, EU's klimakommissær.

På FN's klimakonference i København i 2009 forpligtede de udviklede lande sig til at mobilisere 30 milliarder euro i 2010-2012 til klimatiltag i udviklingslandene.

EU er den største bidragyder af klimafinansiering til udviklingslandene. Vi vil fortsat tilvejebringe midler til klimafinansiering og navnlig hjælpe de mest sårbare udviklingslande, herunder de små østater, de mindst udviklede lande og landene i Afrika, med at tilpasse sig til konsekvenserne af klimaændringerne.

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen