Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: "En ambitiøs international aftale er afgørende for succes"

26/03/2013

United Nations flag © Comstock

Europa-Kommissionen har i dag vedtaget et høringsdokument som start på den offentlige debat om, hvordan en ny international aftale om bekæmpelse af klimaændringer skal udformes. Høringsmeddelelsen stiller centrale spørgsmål og opfordrer interessenter til at udtrykke deres holdning til den nye aftale, som skal færdiggøres ved udgangen af 2015 og træde i kraft fra 2020.

Connie Hedegaard, EU's klimakommissær, siger: "I København opstillede verdens ledere det mål, at den globale opvarmning skal holdes under 2 °C, så vi undgår de alvorligste konsekvenser af klimaændringerne. Det er en ambitiøs international aftale, og det er afgørende for dens succes, at alle store økonomier handler i overensstemmelse med deres nuværende og fremtidige kapaciteter. Den offentlige debat om det nye høringsdokument vil være med til at forme EU's holdning og bidrage til at opnå den bedst mulige aftale i 2015."

Høringsmeddelelsen opfordrer interessenter, medlemsstater og EU's institutioner til at komme med deres input til, hvordan 2015-aftalen skal udformes. Aftalen vil udgøre den internationale ramme for bekæmpelse af klimaændringerne fra 2020.

Den offentlige høring løber indtil den 26. juni, og den 17. april vil der blive afholdt en konference for interessenter i Bruxelles.

Læs mere:

Seneste opdatering: 18/06/2014 | Til toppen