Sti

2

Nyheder

EU glæder sig over, at Australien gerne vil tage en Kyotoperiode mere

13/11/2012

Sydney Opera House

EU er glad for, at Australien for nylig har bekræftet, at man er parat til at påtage sig endnu en forpligtelsesperiode under Kyotoprotokollen. Det betyder, at Australien slutter sig til Europa og accepterer bindende mål under den eneste traktat i verden, der har til formål at reducere drivhusgasemissionerne.

EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, udtaler: "Først koblede vi vores CO2-ordninger sammen. Nu er Australien klar til at tage en Kyotoperiode mere sammen med os. Det er rigtig gode nyheder! Det er godt at se, at familien af lande, der er med på en forpligtelsesperiode til, vokser."

Cyperns minister for landbrug, naturressourcer og miljø, Sofoclis Aletraris, hvis land har formandskabet for Rådet for Den Europæiske Union, siger: "Den globale klimaudfordring forsvinder ikke bare. Det glæder mig, at et andet land slutter sig til os og er klar til en juridisk bindende indsats inden for Kyotoprotokollen for at tage udfordringen op. Jeg håber, at andre vil følge dette eksempel og gøre det samme."

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen