Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: "Med vores kommunikationskampagne ønsker vi at fokusere debatten på at løse problemet med klimaændringer"

08/10/2012

A world you like. With a climate you like.

Connie Hedegaard lancerede i dag en fælleseuropæisk klimakampagne i samarbejde med mere end 70 organisationer fra hele Europa under sloganet En verden du kan lide. Med et klima du kan lide. Kampagnen vil sætte praktiske løsninger i centrum for debatten om klimaændringer og vise, hvordan klimaindsatsen kan øge velfærden og samtidig medføre økonomiske fordele for borgerne i EU.

"Vi har et valg: Vi kan HANDLE på vores viden om klimaforandringer. Eller vi kan sidde og se til, mens det bliver værre. Begge dele har en pris. Så hvorfor ikke skabe en verden vi kan lide, med et klima vi kan lide - mens vi stadig kan? Med denne kampagne ønsker vi at sætte fokus på løsningerne og finde ud af, hvad der forhindrer os i at bruge dem," udtaler Connie Hedegaard.

Kampagnen skydes i gang med arrangementet, Visioner for en bedre verden, i London's City Hall. Kampagnepartnere og borgere er også med til at kickstarte debatten om klimaløsninger sammen med bl.a. Connie Hedegaard og Ed Davey, den britiske energi- og klimaminister. Debatten kan følges live på kampagnens Facebookside, og du kan bidrage til den via Twitter.

Over hele Europa er der talrige eksempler på intelligente, innovative klimaløsninger, der reducerer CO2-udledningen, samtidig med at borgernes livskvalitet forbedres. For eksempel bruger Stockholms hovedbanegård pendlernes kropsvarme til at producere energi, der anvendes i en kontorbygning i nærheden. Derved reduceres ikke blot CO2-udledningen, men også bygningens elregning med 20-25 %.

Disse "win-win"-løsninger – hvor det at spare penge og tid går hånd i hånd med emissionsreduktioner – er kernen i informationskampagnen, som løber indtil udgangen af 2013. Kampagnen har til formål at præsentere eksisterende omkostningseffektive løsninger til opnåelse af EU's mål om at reducere drivhusgasudledningen med 80-95 % inden 2050.

Omdrejningspunktet vil være et website, der snart er tilgængeligt på alle 23 EU-sprog, og kampagnen er designet som en platform, hvor privatpersoner, erhvervslivet og lokale grupper kan uploade, promovere og diskutere deres lavemissionsløsninger og deltage i en fælleseuropæisk konkurrence om at finde den bedste og mest originale løsning.

Partnerskaber med ligesindede organisationer er et centralt element i kampagnen. Mere end 70 organisationer er allerede bekræftet som kampagnepartnere, inklusive erhvervsorganisationer, universiteter, statslige og ikke-statslige organisationer. Målet er at indgå flere partnerskaber, efterhånden som kampagnen udfolder sig.

Flere arrangementer vil løbe af stablen i løbet af 2012-2013 i en række medlemslande, herunder Bulgarien, Italien, Polen og Portugal.

Læs mere:

Seneste opdatering: 18/06/2014 | Til toppen