Navigation path

Nyheder

Nyheder

Kommissær Connie Hedegaard på Rio+20-topmødet

18/06/2012

Rio by helicopter II © iStockphoto

Tyve år efter det første verdenstopmøde samles stats- og regeringschefer den 20.-22. juni i Rio de Janeiro sammen med tusindvis af deltagere fra den offentlige og private sektor, ngo'er og andre organisationer til FN's konference om bæredygtig udvikling – verdenstopmødet 2012 eller Rio+20-topmødet. Mødet ventes at blive en ny milepæl i den internationale indsats for en bæredygtig udvikling på globalt plan.

Klimakommissær Connie Hedegaard deltager i forskellige arrangementer under Rio+20 den 19.-21. juni. Hun mødes bl.a. med ledere fra små østater (AOSIS) og mindst udviklede lande (LDC) for at drøfte vejen frem i klimaforhandlingerne under FN's rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC).

Tirsdag den 19. juni er Connie Hedegaard med i en paneldebat under UN Womens flagskibsevent om kvinders indflydelse og status inden for bæredygtig udvikling. Onsdag den 20. juni deltager hun sammen med Arnold Schwarzenegger og IPCC-formand Rajendra K. Pachauri i lanceringen af Sustainia100-kataloget – Sustainias vejledning til 100 bæredygtige løsninger. Torsdag den 21. juni deltager kommissæren i et arrangement med andre medlemmer af FN's Bæredygtighedspanel, der er søsat af FN's Generalsekretær, Ban Ki-Moon – bl.a. Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, Finlands tidligere præsident Tarja Halonen og Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland – for at drøfte, hvordan panelets rapport med titlen "Resilient People, Resilient Planet: A Future Worth Choosing" kan bidrage til det opfølgende arbejde efter Rio+20.

Læs mere:

Senest ajourført: 22/06/2012 | Sidens top