Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: "EU og Australien arbejder på at styrke det internationale CO2-marked"

Greg Combet, on the left, and Connie Hedegaard

I dag mødtes kommissær Hedegaard med Australiens minister for klimaforandringer og energieffektivitet samt industri og innovation, Greg Combet, for at fremme arbejdet med at sammenkoble de australske og europæiske systemer for emissionshandel.

"Vi arbejder på at styrke det internationale CO2-marked, som skal muliggøre effektive klimatiltag over hele verden med lavest mulige omkostninger", sagde kommissær Hedegaard.

Minister Combet understregede den prioritet, som Australien giver sammenkoblingen af sin ordning med EU's. "EU's system for emissionshandel er den største ordning i verden for emissionshandel. Sammen skal ordningerne give adgang til en bredere vifte af muligheder for omkostningseffektiv udledningsreduktion", sagde han.

Arbejdsplanen, som er vedtaget af kommissær Hedegaard og minister Combet, skal styre yderligere drøftelser om sammenkobling af de to systemer og udviklingen af internationale CO2-markeder generelt, som skal finde sted inden for rammerne af samtaler om klimaforandringer mellem højtstående embedsmænd fra EU og Australien.

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen