Sti

2

Nyheder

Connie Hedegaard: ""World Energy Outlook" er et troværdigt grundlag for klimapolitiske valg"

Fatih Birol & Connie Hedegaard

I dag præsenterede cheføkonom i Det Internationale Energiagentur, Fatih Birol, "World Energy Outlook 2011" for Europa-Kommissionen på et uformelt møde med et kig på det igangværende arbejde vedrørende udgaven fra 2012.

Ved mødets åbning fremhævede Connie Hedegaard: "Efter Durban er det yderst vigtigt for internationale forhandlere at kunne stole på troværdige, kvantitative analyser for at træffe effektive og egnede politiske valg med henblik på at mindske klimaforandringerne. "World Energy Outlook" giver sådanne officielle analyser. Udgaven fra 2011 viste meget klart, at vi ikke har nogen tid at spilde. Det er økonomisk forkert at vente med at handle: F.eks. - for hver dollar, som spares nu inden 2020 ved at undgå investering i lav CO2-udledning inden for elsektoren, skal der efterfølgende bruges 4,3 dollar for at afbøde følgerne af øget udledning.

Desuden vil de seneste stigninger i olieprisen gøre det sværere for Europa at komme ud af krisen, og de viser det hastende behov for, at vores økonomi bliver mere energieffektiv og mindre sårbar over for den fortsætte tendens til stigende oliepriser. Det Internationale Energiagentur har hele tiden sagt, at energieffektivitet udgør det vigtigste, selvstændige bidrag til at mindske klimaforandringer, ved at påpege sammenhængene mellem kampen mod klimaforandringer og øget energisikkerhed.

Kommissionen ser frem til udgaven af "World Energy Outlook 2012" som en officiel informationskilde for lande i hele verden, når de skal implementere intelligent energi og klimapolitik. Dette kan bidrage til en succesrig drøftelse på klimakonferencen i Doha senere på året."

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen